Monday , January 30 2023

Primăria Fălticeni va învăta populația să colecteze selectiv deșeurile

 

Reprezentanții Primăriei municipiului Fălticeni au anunțat că în perioada următoare vor derula o campanie de informare a populației cu privire la obligativitatea colectării selective a deșeurilor, campanie ce se va desfășura în lunile martie și aprilie. Măsura vine în urma demersurilor pe care Consiliul Județean Suceava le-a demarat pentru deschiderea depozitului conform de la Moara, acolo unde vor fi transportate deșeurile colectate în municipiul Fălticeni. Astfel, în urma adoptării noului regulament, colectarea selectivă devine obligatorie în municipiul Fălticeni, pentru popuația de la case, asociațiile de proprietari, agenți economici și instituții publice.

Operatorul de salubritate, Goscom Fălticeni, a luat măsuri pentru implementarea colectării selective, stabilirea programului zilnic de colectarea, dotarea punctelor de colectare din cadrul asociațiilor de proprietari cu pubele destinate depozitării deșeurilor menajere și a deșeurilor reciclabile, dotarea cu saci speciali a populației care locuiește la case. “În cazul fălticenenilor care locuiesc la bloc, informarea va fi făcută prin intermediul asociațiilor de proprietari. În ceea ce privește casele din Fălticeni, agenții economici și instituțiile, informarea se va face de către persoane desemnate din cadrul Primăriei Fălticeni. În zonele de case, vrem să discutăm cu fiecare cetățean în parte, pe fiecare stradă. Colectarea deșeurilor devine o problemă foarte serioasă . Gunoiul neselectat costă și va costa din ce în ce mai mult. Trebuie să creștem gradul de selectare al acestui gunoi, pentru că altfel tarifele se vor regăsi în prețul plătit de către cetățean. Cu cât este mai mare cantitatea de gunoi neselectată, cu atât prețul va fi mai mare. Gunoi selectat înseamnă : carton, hârtie, PET-uri, plastic, sticlă, fier, alte metale, deșeuri electrice și electronice (DEE), doze de aluminiu. Toate acestea sunt deșeuri care se duc la reciclatori. Vor fi resortate, dar gospodăriile îl vor strânge în același sac. Un singur sac, care va fi transparent, astfel încât să putem vedea ceea ce se strânge. Cine nu va colecta selectiv la zonele de case, nu i se va ridica gunoiul și va fi amendat. Același lucru se va întâmpla la punctele de colectare din cadrul asociațiilor de proprietari. Vor exista containere de culori diferite, unul pentru deșeurile care nu se pot recicla, iar celălalt pentru deșeurile care se pot recicla”, a declarat Cătălin Coman, primarul municipiului Fălticeni. (C.R.)

 

Vezi si

Un tânăr din Câmpulung și unul din Rădăuți, prinși în toiul nopții drogați la volan

În ultimele zile polițiștii au acționat pe drumurile publice, pentru prevenirea monitorizarea și fluidizarea traficului …