Thursday , September 23 2021

Primăria din Bosanci, amendată cu 15.000 de lei pentru gunoaiele depistate în zona puțurilor de apă din comună

Primarul Neculai Miron a ignorat trei adrese trimise până acum de Garda de Mediu Suceava, cu privire la depozitările ilegale  de deșeuri, neluând nicio măsură față de situația semnalată

 

Primarul Neculai Miron

Urmare a unei petiții înaintate la Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Suceava, de către ANANP Serviciul Teritorial Suceava, referitoare la depozitarea deșeurilor pe malul drept al râului Suceava, care face parte din situl Natura 2000 ROSCI 0380, Râul Suceava-Liteni,  reprezentanți ai celor două instituții s-au deplasat în teren pentru verificarea aspectelor semnalate.

Potrivit Gărzii de Mediu Suceava, ANANP Serviciul Teritorial Suceava l-a notificat pe primarul din Bosanci, Neculai Miron, prin trei adrese anterioare, cu privire la depozitările ilegale  de deșeuri, însă aceasta nu a luat măsuri cu privire la situația semnalată.

La verificarea în teren, comisarii de mediu au constatat că aspectele semnalate se confirmă, pe teritoriul administrativ al comunei Bosanci, în zona puțurilor de apă forate, mai precis pe malul drept al râului Suceava, fiind identificate depozitări de deșeuri menajere, deșeuri reciclabile, deșeuri din construcții,  precum și deșeuri provenite din toaletarea arborilor.

”S-a încheiat proces verbal de contravenție, în valoare de 15.000 lei, conform Legii 211/2011, stabilindu-se măsuri cu termene ferme pentru salubrizarea zonelor identificate cu depozitări ilegale de deșeuri”, se arată în comunicatul Gărzii de Mediu Suceava. (O. N.)

Vezi si

Centrul de vaccinare de la Shopping City se închide de la 1 octombrie. Se redeschide cel de la Colegiul „Ștefan cel Mare”

Centrul de vaccinare drive thru de la Shopping City se va închide de la 1 …