Primăria Berchișești pune în funcțiune de săptămâna viitoare camerele de luat vederi din comună

reportersite
27 noiembrie 2020, 6:15

Toate intersecțiile vor fi supravegheate video. Valoarea investiției este de peste 100.000 de euro

Conducerea administrației locale a comunei Berchișești, prin primarul Violeta Țăran, este preocupată să asigure cetățenilor cele mai bune condiții, și din acest motiv, de săptămâna viitoare, toate intersecțiile vor fi supravegheate video, crescând astfel gradul de siguranță al locuitorilor. ”Creșterea gradului de confort și siguranța publică a locuitorilor este o prioritate a Primăriei Berchișești. Transformarea comunei Berchișești într-o așezare cu utilități și servicii publice civilizate, apropiate celor din zonele urbane, a fost permanent în atenția conducerii Primăriei. În acest sens, pe lângă drumuri, apă și canalizare, energia electrică și iluminatul public au constituit alte obiective primordiale ale mandatelor mele de primar, realizarea acestora contribuind esențial la creșterea gradului de confort și siguranță publică a locuitorilor”, a explicat Violeta Țăran, primarul comunei Berchișești. 

Astfel, sistemul video stradal modern pentru protecția gospodăriilor și bunurilor locuitorilor, care este împânzit prin toată comuna și cuprinde 23 de camere, va fi pus în funcțiune în câteva zile, fiind finalizată toată instalația.

”Este un proiect de importanță majoră. Numele acestuia este ”sistem de supraveghere video stradal în comuna Berchișești” și este în valoare de peste 100.000 de euro, finanțat prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Această investiție a presupus amplasarea a 23 de camere video performante, în cele mai importante zone ale comunei. Camerele de supraveghere sunt montate la intrările și ieșirile din comună, în intersecțiile principale, în centrul comunei, la sediul Primăriei și al altor instituții, precum și în parcuri”, a continuat primarul Violeta Țăran.
secretarasite
Proiectul este derulat prin Grupul de Acțiune Locală (GAL) „Confluențe Nordice”, din care face parte și comuna Berchișești. Realizarea acestui sistem de supraveghere video va avea consecințe benefice pentru viața locuitorilor din Berchișești, prin creșterea substanțială a gradului de siguranță al acestora, precum și al bunurilor și gospodăriilor lor. ”Siguranța și integritatea cetățenilor este o prioritate a Primăriei Berchișești, fapt pentru care îmi exprim convingerea că localnicii vor aprecia așa cum se cuvine reușita acestui nou obiectiv de investiții”, a încheiat Violeta Țăran, primarul comunei Berchișești. (Cristina RUŞTI)
secretarasite