Friday , September 30 2022

Preşedintele CJ susţine că drumurile judeţene ce fac legătura cu judeţul Iaşi vor putea fi modernizate din 2015

nechiforA


Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Cătălin Nechifor, susţine că proiectul de modernizare a 80 de kilometri de drumuri judeţene care fac legătura între judeţele Suceava şi Iaşi este inclus într-o listă de proiecte prioritare care ar urma să fie realizate în Regiunea de Dezvoltare Nord – Est. Proiectul va fi realizat în parteneriat cu administraţia judeţeană din Iaşi, în exerciţiul financiar 2014 – 2020.
Cătălin Nechifor a spus, într-o conferinţă de presă care a avut loc ieri, că acest lucru a fost prezentat în ultima şedinţă de la Piatra Neamţ a Adunării Consiliului pentru Dezvoltare a Regiunii de Nord Est, la care a fost prezent şi ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici.
„Avem drumul alternativ pe judeţene de la Iaşi – Suceava şi mai departe în Dărmăneşti. Mai există o variantă care va conecta acest drum cu alt drum alternativ care vine din Botoşani, şi se va lega în Dolhasca. Apoi mai sunt două propuneri importante şi asumate ca atare, una care leagă judeţul Vaslui către graniţa cu judeţul Iaşi, şi un drum care vine pe lângă Vaslui şi traversează judeţele Neamţ şi Bacău. Aceste sunt cele patru proiecte majore pe drumuri judeţene, cu condiţia obligatorie să existe interes inter-judeţean”, a explicat Cătălin Nechifor, adăugând că lucrările să demareze la începutul anului 2015. El a precizat că ministrului Eugen Teodorovici i s-a propus găsirea unor soluţii pentru ca autorităţile care au astfel de proiecte pregătite să poată beneficia de un împrumut garantat de stat, astfel încât să înceapă lucrările mai repede, iar ulterior, sumele să fie decontate din fondurile europene. (D.P.)

Vezi si

Primăria Liteni a început lucrările de asfaltare a opt kilometri de drumuri

Nouă sectoare de drum din Corni, Roșcani și Liteni vor beneficia de covor asfaltic în …