Thursday , February 2 2023

Premii importante în domeniul traducerii, pentru o masterandă și un lector de la Facultatea de Litere și Ştiințe ale Comunicării Suceava

Studenți și profesori din cadrul Facultății de Litere și Ştiințe ale Comunicării, Universitatea ”Ştefan cel Mare” din Suceava, au participat la două importante concursuri de traducere literară, desfășurate atât în țară, cât și în străinătate, fiind recompensați cu premii importante. Mădălina Opinca (foto), masterandă în anul al II-lea la Teoria și Practica Traducerii, a reușit să obțină locul II în cadrul concursului de traducere de poezie hispano-americană în limba română, organizat sub patronajul Universității de Vest din Timișoara și al consulatelor onorifice ale Spaniei, Mexicului și Republicii Peru în Timișoara.

Studenta a fost coordonată de lector univ. dr. Alina-Viorela Prelipcean, care a câștigat premiul I la concursul de traduceri din Republica Moldova, ”EUGENIU COŞERIU ÎN GALAXIA LIMBILOR EUROPENE”, ediția a II-a, organizat de Cenaclul ”Magia Cuvântului”, în parteneriat cu Biblioteca Municipală ”B.P. Hașdeu” și Facultatea de Litere din cadrul Universității de Stat din Moldova. La acest concurs au luat parte peste 60 de participanți din Republica Moldova, România, Spania, Elveția, Germania, Franța, Serbia, iar traducerile câștigătoare vor apărea într-un volum ce își propune să valorifice importanța traducerii și să promoveze cunoașterea limbilor europene. (O. N.)

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …