„Să avem evaluarea şi să vedem care este situaţia la zi. După aceea, dacă în urma evaluării, apar şi alte elemente, atunci putem să trimitem şi corpul de control”, a afirmat primul ministru sâmbătă după amiază, în contextul în care ministrul afacerilor Interne, Lucian Bode a anunţat o evaluare a activităţii poliţiştilor din Suceava responsabili de intervenţiile în cazul delictelor silvice.

Premierul a subliniat că instituţiile statului trebuie să intervină în orice caz în care se înregistrează acte de violenţă.

„M-am uitat la situaţie, astăzi cei patru sunt puşi sub acuzare. În orice act de violenţă, poliţia, instituţiile statului trebuie să intervină imediat, nu doar în aceste cazuri. În orice act de violenţă trebuie să îşi facă datoria”, a adăugat premierul

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat, sâmbătă, că se va face o „evaluare” a modului în care au acţionat poliţiştii.

Bode a catalogat drept „regretabil şi de neacceptat”, dar şi de neînţeles incidentul în care doi jurnalişti şi un activist de mediu au fost bătuţi într-o pădure din Suceava, mai ales în condiţiile în care cei care exploatau masa lemnoasă acolo „s-a dovedit că o făceau legal”.