Sunday , January 29 2023

Prefectura, apel către suceveni: Dacă depășim indicele 3 la mie riscăm să fim carantinați

Prefectura Suceava face un apel la suceveni să respecte măsurile sanitare și să se gândească și la medicii din linia întâi: „Trebuie să ne protejăm medicii! Sunt epuizați!”. De asemenea, suntem avertizați că în momentul în care incidența cumulată a cazurilor va depăși 3 la mia de locuitori, se vor aplica măsuri restrictive care pot duce inclusiv la impunerea carantinei.

Redăm mesajul Prefecturii Suceava:

„Observăm că în ultima perioadă se pune tot mai des întrebarea de ce trebuie să purtăm masca de protecție, să păstrăm distanța, să respectăm măsurile sanitare stabilite de către specialiștii în boli infecțioase.
Dincolo de toate motivele exprimate până acum, trebuie să ne gandim și la protecția medicilor din prima linie! Medicii care se află în prima linie a luptei încă din luna martie! Trebuie să ne protejăm medicii! Sunt epuizați! Nu mai au locuri în spitale pentru a ne trata! Nu mai pot oferi îngrijirea medicală de care este nevoie! Putem sta departe de spitale doar respectând regulile!
Tuturor celor care comentează regulile, care caută vinovați, conspiraționiștilor, negaționiștilor, le recomandăm să reflecteze la aceste lucruri și să respecte regulile în vigoare!
Pe măsură ce incidența cumulată a cazurilor va depăși 3 la mia de locuitori, vom fi nevoiți să aplicăm măsuri restrictive care pot duce inclusiv la impunerea carantinei.
Considerăm că pentru perioada ce urmează cu toții trebuie să dam dovadă de cea mai mare responsabilitate, să fim riguroși în ceea ce privește respectarea regulilor sanitare în vigoare, numai așa vom putea evita o carantinare a unor localități din județ.
Doar împreună vom reuși să păstrăm Suceava sănătoasă!”.

Vezi si

Amenzi de 10.000 de lei, aplicate unui tânăr de 20 de ani din Mălini prins că transporta ilegal cherestea de 1.100 lei

Vineri dimineață, la Vadu Moldovei, polițiștii au oprit pentru control  o autoutilitară ce transporta material …