Tuesday , December 6 2022

Poveste tristă cu un bătrân cu picioarele amputate, umilit și bătut de fiul și nora sa

Sâmbătă, 7 iulie, la ora 07:56, lucrătorii Poliției Orașului Frasin, au fost sesizați prin 112 de F. Vasile, din comuna Stulpicani, județul Suceava cu privire la faptul că  a fost amenințat de către fiul său, F. Mihai Gavril și nora sa, F. Elena.

politia, masina noua Obiectiv

F.Vasile locuiește la aceeași adresă cu fiul său F. Mihai Gavril, soția acestuia, F. Elena și cei doi copii minori, în imobile diferite. Vineri, în jurul amiezii, F. Vasile a fost amenințat cu acte de violență de nora sa, care i-a solicitat să-i ducă cu autoturismul până în comuna Iacobeni, județul Suceava. Pentru a evita un scandal, F. Vasile a fost de acord și i-a transportat cu autoturismul său pe fiul, soția acestuia și pe cei doi copii până în comuna Iacobeni, la casa părintească a norei sale. Pe parcursul zilei cei doi soți au consumat băuturi alcoolice, având un comportament indecent față de bătrân, astfel în jurul orei 19:00, F. Vasile, care suferă de un handicap locomotor, i-a lăsat pe cei doi soți și copiii în comuna Iacobeni, județul Suceava și a revenit în comuna Stulpicani, la locuința de domiciliu.

În dimineața zilei de 07.08.2021, în jurul orei 07:50, bătrânul a fost contactat telefonic de nora și fiul său, care l-au amenințat cu bătaia, pe motiv că i-a lăsat în comuna Iacobeni. Lui F. Vasile i-a fost creată o stare de temere, acesta fiind lipsit de apărare, ca urmare a handicapului de care suferă (ambele picioare amputate).

Cu ocazia intervenției la fața locului și a verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că F. Mihai Gavril nu este la prima abatere de acest gen, în trecut chiar a săvârșit și fapte de violență fizică față de tatăl său F. Vasile, lovindu-l cu pumnul în zona feței și l-a amenințat, însă acesta nu a sesizat organele de poliție, crezând că se va schimba. Având în vedere cele sesizate au fost întocmite formulare de evaluare a riscului iminent asupra vieții și integrități victimei, ocazie cu care s-a stabilit că există risc iminent, constatări rezultate în urma verificărilor efectuate și a solicitării persoanei vătămate. În urma celor constatate, au fost emise două ordine de protecție provizorii, față de F. Mihai Gavril și F. Elena în care s-a dispus ca, începând cu data de 07.08.2021, ora 13:00, pe o perioadă de 5 zile, reprezentând o durată de 120 ore, respectiv până la data de 12.08.2021, ora 13:00, agresorii să respecte următoarele măsuri de protecție: să părăsească temporar locuința, să păstreze o distanță minimă de 50 metri față de numitul F. Vasile și locuința acestuia. În cauză s-a întocmit dosar penal și se continuă cercetările de lucrătorii Poliției orașului Frasin, pentru comiterea infracțiunilor de amenințare și violența în familie.

Vezi si

AirConnect iar spune că va zbura vara viitoare de la Suceava la Constanța

AirConnect va zbura vara viitoare de la Constanța la Suceava, Timișoara, Oradea și Cluj-Napoca, a …