Tuesday , September 27 2022

Pompierii suceveni au închis un magazin și la Vatra Dornei

Pe lângă Magazinul General din Rădăuți, pompierii suceveni au dispus închiderea și a magazinului Fidelio din Vatra Dornei, tot pentru că nu erau respectate normele de prevenire a incendiilor 

 pompieri


În perioada 10 – 18 februarie 2016, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava a executat controale de prevenire la două complexuri comerciale, Magazinul General din municipiul Rădăuți și Magazinul Fidelio din municipiul Vatra Dornei. În urma evaluării deficiențelor constatate pe timpul executării activității, au fost aplicate proprietarilor amenzi contravenționale de câte 100.000 de lei (două la Rădăuți și una la Vatra Dornei), conform Legii 307/2006 cu modificările ulterioare, privind apărarea împotriva incendiilor. Ambele edificii funcționau fără să aibă autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, s-a dispus măsura complementară de oprire a funcționării operatorilor economici.
Cei de la ISU Suceava au ținut să precizeze că nu au fost îndeplinite condițiile de securitate la incendiu, astfel: depășirea numărului de niveluri supraterane față de valoarea de referință admisă pentru clădirile cu nivelul V de stabilitate la incendiu/gradul de rezistență la foc; neasigurarea numărului minim de căi pentru evacuare față de valoarea de referință; neechiparea cu instalații de stingere a incendiilor ori de detectare, semnalizare și avertizare a incendiului, în concordanță cu valoarea de referință; neechiparea cu instalații/sisteme de desfumare ori instalații de iluminat de securitate pentru evacuare, în concordanță cu valoarea de referință.
Măsurile dispuse de către pompierii militari s-au realizat tocmai în scopul prevenirii producerii unor situații de urgență, cu consecințe în victime omenești și care nu pot fi anticipate în situația funcționării obiectivelor, fără a se asigura condițiile minime de securitate. (D.Z.)

Vezi si

O femeie din Ipotești, grav rănită într-un accident în Bulgaria, are nevoie de proteze pentru a putea merge și a-și crește fetița în vârstă de patru ani

Intreaga familie a trecut printr-un crunt accident de circulație, în Bulgaria, în timp ce voiau …