Tuesday , October 4 2022

Pompierii nu au putut ajunge la o casă în flăcări dintr-un cătun din Izvoarele Sucevei, din cauza drumului acoperit cu zăpadă

pompieri [800x600]


In noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 00.50, militarii Detaşamentului de pompieri Câmpulung Moldovenesc au intervenit cu două autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Vasile Coruţ, de 75 de ani, din cătunul Galicea, comuna Izvoarele Sucevei. Pompierii militari au fost ajutaţi de patru lucrători de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Izvoarele Sucevei.
Misiunea pompierilor a fost deosebit de grea din cauza drumului greu accesibil. Din localitatea Izvoarele Sucevei, autospecialele au parcurs circa 15 kilometri pe un drum îngust şi acoperit cu straturi de zăpadă de 25 – 30 de centimetri, după care nu au mai putut înainta. Cei doi kilometri rămaşi până la locul intervenţiei au fost parcurşi cu un autotu-rism de teren, pus la dispoziţie de local-nici.
La sosirea echipajelor, ardeau casa şi o anexă, construcţii din lemn, fără să existe pericol de propagare. Incendiul a fost stins la ora 04.50. Au ars casa şi o anexă pe o suprafaţă de 73 de metri pătraţi, practic întreaga locuinţă, obiecte de mobilier şi articole textile, paguba ridicându-se la suma de 50.000 de lei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de coşul de evacuare a fumului deteriorat. Din cauza condiţiilor de drum, autospecialele nu s-au mai putut întoarce pe acelaşi traseu, fiind nevoite să treacă prin localitatea Ulma, pentru a se reîntoarce la baza din municipiul Câmpulung Moldovenesc. (C.Z.)

Vezi si

Pacient de 27 de ani, tratat de tromboză venoasă profundă printr-o intervenție în premieră la Spitalul Județean

Echipa medicală a fost alcătuită din medicii suceveni Mihai Crețeanu, Alexandra Husar și Cătălin Lulciuc. …