Tuesday , May 14 2024

“Polonic”, veteranul arestului, a revenit în beciul poliţiei sucevene după o tentativă eşuată de suicid

polonic [800x600]

Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava este ocupat în acest moment în proporţie de circa 50% cu indivizi de pe raza judeţului ce au fost arestaţi preventiv pentru diferite infracţiuni, după ce în anii trecuţi acesta era ocupat constant în proporţie de peste 75%. In cadrul arestului IPJ Suceava sunt 14 camere, cu câte două sau patru paturi, capacitatea totală fiind de 52 de locuri. In arest femeile stau separat de bărbaţi, minorii de cei majori, iar cei ce stau în aceeaşi celulă sunt grupaţi în funcţie de datele de anchetă. In arestul IPJ Suceava în prezent sunt 28 de arestaţi, regula fiind ca după 30 de zile de arest preventiv, inculpatul să fie transferat la Penitenciarul Botoşani. Lipsa de lumină şi băile comune sunt problemele majore cu care se confruntă poliţiştii de la arestul IPJ Suceava, doar două dintre celule având toalete, în timp ce restul au băi comune. Ordinea în arest este asigurată de 18 subofiţeri şi de şeful structurii, comisarul – şef Gheorghe Popeanu. Arestaţii din „beciul” IPJ Suceava beneficiază de o bibliotecă , o frizerie, un cabinet medical, precum şi de un program de plimbare într-un perimetru acoperit de 50 mp. Persoanele din arestul IPJ Suceava primesc zilnic trei mese de la restaurantul Vama Veche, cu care IPJ Suceava are contract, inculpaţii având o masă caldă la prânz de luni până vineri, iar în weekend aceştia se hrănesc cu mâncare rece. In Centrul de Arest al IPJ Suceava este doar o zi de vizită , marţi, când cei aflaţi după gratii pot primi un pachet de maxim 10 kilograme, cu excepţia apei şi a sucului, care pot fi aduse separat.
Petrică Mândrilă zis „Polonic”, de 31 de ani, din Broşteni, este veteranul Arestului IPJ Suceava. Acesta a fost băgat în beciul poliţiei sucevene în data de 15 mai 2014, după ce a dat foc unui bloc cu patru etaje din localitatea sa de domiciliu. Individul este nimeni altul decât incendiatorul pensiunii „Dolce Vita” de la ieşire din Suceava spre Scheia, faptă pentru care a şi fost trimis în judecată. „Polonic” a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore la mijlocul lunii mai a.c., iar ulterior a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii au emis pe numele lui Petrică Mândrilă un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, el fiind introdus în arestul IPJ Suceava, loc în care se află şi prezent.
„Sejurul” său în subsolurile poliţiei judeţene a avut un mic periplu pe la secţia UPU a Spitalului Judeţean Suceava. Petrică Mândrilă zis „Polonic” a încercat să îşi pună capăt zilelor în weekend-ul recent încheiat. Acesta a anunţat poliţiştii de la arestul poliţiei sucevene, în seara zilei de 21 iunie 2014, în jurul orei 23.30, că se simte rău după ce a băut săpun lichid şi a mâncat pastă de dinţi. Individul a fost dus la spital, unde a primit îngrijiri medicale, rămânând sub observaţie spitalicească timp de 24 de ore. In tot acest timp, salonul în care a fost internat Polonic a fost păzit de doi poliţişti de la Serviciul de Acţiuni Speciale, pentru ca acesta să nu care cumva să încerce să fugă din spital, această tentativă eşuată de sinucidere să nu fie de fapt o încercare de a evada din Arestul IPJ Suceava.
Polonic a ajuns după gratii pentru că în noaptea de 22 spre 23 martie 2014, la ora 01.42, a dat foc unui bloc de locuinţe din oraşul Broşteni. Atunci circa 50 de persoane au fost evacuate din imobil. In urma incendiului au ars aproximativ 300 de metri pătraţi din acoperişul blocului şi al balcoanelor de la etajul patru, care formau corp comun, opt metri pătraţi de izolaţie exterioră din polistiren, garajul şi magazia de lemne, pe o suprafaţă de 28 de metri pătraţi, pagubele ridicându-se la suma de 250.000 de lei.
Petrică Mândrilă a devenit celebru după ce în anul 2008, instigat fiind, a dat foc pensiunii „Dolce Vita”. In noaptea de 27 spre 28 iulie 2008, Petrică Mândrilă, fiind instigat şi ajutat de Ioan Popovici zis „Coaţă”, patronul de la stabilimentul Casa de Piatră, a pătruns în curtea şi apoi în locuinţa familiei Berbece, care deţineau la acea vreme pensiunea Dolce Vita, prin escaladarea unui geam, iar în casa acestora a incendiat obiecte de mobilier şi textile din camerele de la parter. Fiindcă Ioan Popovici nu a fost mulţumit de rezultatul acţiunii de la casa familiei Berbece, l-a determinat încă odată de Petrică Mândrilă să dea foc pensiunii Dolce Vita. Dacă vila omului de afaceri a fost parţial distrusă de flăcări, pensiunea a ars aproape în totalitate, paguba ridicându-se la suma de circa 700.000 de euro. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

În premieră, cinci fete participă la Campionatul European al Tinerilor Silvicultori, găzduit în acest an de Colegiul Silvic ”Bucovina” Câmpulung Moldovenesc

Campionatul European al Tinerilor Silvicultori – European Championship in Forestry Skills va fi găzduit, în …