Thursday , October 6 2022

Polițiștii stau cu ochii pe balurile bobocilor

Peste 200 de polițiști monitorizează locațiile în care se organizează petreceri în continuarea balurilor bobocilor  politisti balul bobocilor

Câteva licee și colegii de la nivelul întregului județ au invitat polițiștii să li se alăture în demersul de monitorizare a acestor activități tocmai pentru ca tinerii să se distreze în siguranță. Invitați sau nu, polițiștii au participat însă la toate aceste activități organizate de către unitățile de învățământ până în prezent, peste 200 de polițiști în ținută civilă sau în uniforma de serviciu desfășurând activități pentru creșterea gradului de siguranță al elevilor participanți la aceste ­ma­nifestări.

Siguranța elevilor, atât în mediul școlar, cât și în afara unităților de învățământ constituie o prioritate națională a tuturor instituțiilor și factorilor cu atribuții în domeniu, abordarea integrată a acestei ­pro­blematici fiind esențială pentru asigurarea unei dezvoltări optime a tinerei generații.

În vederea identificării la timp a vulnerabilităților privind siguranța elevilor, în conformitate cu documentele cadru privind colaborarea inter-instituțională, periodic este necesară analiza riscurilor generate de diverse situații sau factori, astfel încât să se realizeze menținerea climatului de siguranță și prevenirea stărilor victimale.

Având în vedere faptul că în această perioadă se organizează la nivelul unităților de învățământ liceal baluri ale bobocilor sau acțiuni similare, polițiștii consideră că se impune dispunerea tuturor măsurilor necesare pentru prevenirea unor incidente și evenimente negative.

În acest sens, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava a fost inițiat un Plan de Măsuri pentru monito­rizarea acestor activități și creșterea gradului de siguranță al elevilor participanți.

Au fost realizate situații centralizatoare privind toate unitățile de învățământ liceal de la nivelul județului Suceava care organizează astfel de activități, cu precizarea datei calendaristice și a locației de desfășurare, dar și a responsabilului de activitate din cadrul școlii și a datelor de contact. De asemenea, au fost demarate acțiuni de verificare și monito­rizare a modalității de asigurare cu pază și sisteme de securitate pentru fiecare manifestare organizată.

Totodată, având în vedere experiența anilor anteriori, când activitățile culturale și artistice specifice balului bobocilor sunt urmate de acțiuni de distracție în diverse cluburi sau alte locații, polițiștii au dispus măsuri sporite pentru a nu fi înregistrate evenimente nedorite cu implicarea ­tine­rilor.

În perioada 15 octombrie – 20 noiembrie 2017, la nivelul întregului județ, polițiștii de proximitate sau alți polițiști cu atribuții în domeniu desfășoară întâlniri cu conducerile liceelor, dar și cu reprezentanții comitetelor de părinți.

Peste 200 de polițiști monito­rizează locațiile în care se vor organiza petreceri în continuarea balurilor bobocilor. În zonele respective vor fi efectuate controale la unitățile de alimentație publică pentru respectarea legislației privind vânzarea de alcool și tutun către minori. De asemenea, polițiști în ținută civilă vor veghea ca distracția tinerilor să nu depășească limitele legii și să se manifeste în cadru civilizat. Totodată, echipaje de poliție vor supraveghea perimetrul acestor locații, astfel încât tinerii să se poată distra și simți în siguranță.

Încă de la mijlocul lunii trecute, unitățile liceale din județ au început deja organizarea balurilor bobocilor, până în prezent neînre­gistrându-se evenimente negative.

Polițiștii vor fi prezenți în continuare la aceste evenimente și reamintesc atât elevilor, cât și părinților să manifeste responsabi­litate, să nu consume alcool, să evite situațiile conflictuale și să aibă o conduită preventivă. (D.Z.)

Vezi si

”NE MÂNDRIM CU VOI!”. Primarul Ion Lungu i-a premiat pe sucevenii Marius și Ionela Cozmiuc, campioni mondiali la canotaj

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, s-a întâlnit, joi, la sediul Primăriei, cu campionii mondiali la …