Friday , January 27 2023

Polițiștii au apelat la realitatea virtuală pentru a le arăta sucevenilor cum acționează hoții din locuințe

La data de 12 decembrie a.c. polițiștii suceveni au lansat la nivelul județului Campaniei „Hoții îți invadează intimitatea” care are ca scop conștientizarea cu privire la rolul și importanța măsurilor preventive în protejarea bunurilor din locuințe.

Abordarea acestui tip de criminalitate reprezintă o constantă a intervențiilor preventive întreprinse de Poliția Română, în cadrul fiecărui demers promovându-se, prin modalități inedite și de impact, informațiile destinate reducerii gradului de vulnerabilitate.

Noutatea campaniei din acest an, derulată în parteneriat cu Feroneria Prod, constă în utilizarea unei tehnologii de ultimă generație, de interes pentru majoritatea categoriilor de beneficiari, care îi expune pe aceștia unei experiențe virtuale ce are corespondent în realitate.

Astfel, cetățenii se pot transpune în martori la un furt din locuință, având ocazia să înțeleagă modul de acțiune al infractorilor. Aceste interacțiuni vor fi completate de discuții cu poliștii specializați în prevenirea criminalității, care vor transmite recomandări adecvate pentru contracararea activității hoților.

Conform agendei, în perioada decembrie 2019 – februarie 2020, se vor difuza spoturi audio și video tematice, vor avea loc întâlniri cu grupuri țintă și distribuiri de materiale informative.

În prezența reprezentantului Feroneria Prod, campania „Hoții îți invadează intimitatea” a fost lansată la nivelul județului Suceava în incinta unui hypermarket, peste 30 de persoane vizionând cu ajutorul tehnologiei tridimensionale și a ochelarilor virtuali VR un scurt film care transpune o activitate infracțională de furt și o introduce pe victimă în câmpul infracțional. Toți cei care au acceptat acest experiment inedit au apreciat inițiativa polițiștilor și au înțeles necesitatea dismunerii unor măsuri de siguranță suplimentare.

De asemenea, în perioada 12 – 13 decembrie în același supermarket a fost amenajat un stand expozițional, cetățenii primind materiale de informare și calendare cu recomandări preventive.

La nivelul județului Suceava în primele 11 luni ale anului 2019 s-au înregistrat 1.078 furturi din locuințe, anexe sau societăți comerciale, în scădere cu 177 de fapte față de aceeași perioadă a anului trecut. Totuși, furturile sunt componta principală a segmentului de infracționalitate vizând criminalitatea contra patrimoniului, astfel încât dispunerea unor măsuri preventive de siguranță este o necesitate absolută pentru preîntâmpinarea unor situații neplăcute, mai ales acum, în preajma Sărbătorilor de Iarnă.

Vezi si

Managerul Spitalului Județean: Toleranța zero față de actele de corupție. Tot personalul va fi reinstruit cu privire la standardul anti-mită

Managerul Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava,  medicul Alexandru Calancea, a susținut …