Friday , February 3 2023

Pojorata – peste trei cazuri la mia de locuitori. Activitatea HoReCa se suspenda si scoala trece la scenariul rosu

Incidența cazurilor active de COVID-19 la nivelul comunei Pojorâta este de peste 3 la mie, conform unui comunicat al Prefecturii Suceava. Având dîn vedere situația repsectivă de la care se poate dispune carantinarea, dar și altele grave din județul nostru, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit miercuri, 7 octombrie, în ședință extraordinară și a luat o serie de măsuri anti-Covid care vizează comuna Pojorâta. Astfel, conform unei informări transmise de biroul de presă al Instituției Prefectului – Județul Suceava, toate activitățile cu publicul a operatorilor economici de tip HORECA la nivelul comunei Pojorâta se suspendă. Mai exact, conform sursei citate, este vorba de suspendarea activității pentru operatorii economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau al băuturilor alcoolice și non-alcoolice, de tip restaurante și cafenele, respectiv a ­o­peratorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, în interiorul clădirilor, până la scăderea incidenței sub pragul de 1,5/1000 locuitori.

În același timp, Comitetul Județean a decis ca școala Gimnazială din Pojorâta să intre în scenariul roșu de funcționare. Toți elevii de la această școală vor învăța doar online. Nu în ultimul rând Prefectura a mai informat că se va asigura fluxul informațional-decizional continuu între Direcția de Sănătate Publică Suceava și Comitetul Local pentru Situații de Urgență Pojorâta astfel încât să se asigure cu celeritate implementarea măsurilor de diminuare a riscului epidemiologic, iar anchetele epidemiologice desfășurare de către Direcția de Sănătate Publică Suceava să aibă la bază date actualizate și cât mai reale.

Totodată la nivelul comunei Pojorâta, toate manifestările și activitățile cu public desfășurate în aer liber, permise de legislația incidentă în domeniul prevenirii și combaterii pandemiei de COVID-19, se vor organiza și desfășura cu obli­gativitatea purtării mijloacelor individuale de protecție (mască de protecție etc.) și respectarea strictă a măsurilor de prevenire a răspândirii riscului epidemiologic, cu precădere a celor de distanțare fizică, până la scăderea incidenței sub pragul de 1,5/1000 locuitori. Respectarea aplicării măsurilor se urmărește de către structurile Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, Direcția de Sănătate Publică Suceava, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Suceava. (D.P.)
secretarasite

Vezi si

Individ din Arbore, arestat pentru 30 de zile după ce a furat gresie, mobilă și o mulțime de scule, toate în valoare de 40.000 de lei, dintr-o curte din Volovăț

Vineri, 3 februarie, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți a …