Wednesday , March 29 2023

Peste un milion de euro în 2022 din taxele, abonamentele și amenzile la parcările publice din Suceava

Viceprimarul Lucian Harșovschi este de părere că „pentru majoritatea sucevenilor parcările cu plată sunt de bun augur, întrucât aceștia găsesc cu ușurintă un loc de parcare, dar și pentru că sunt numeroase solicitări de a implementa acest sistem de autotaxare și în alte zone ale orașului”. O afirmația în acest sens a fost recent făcută de viceprimar, în condițiile în care parcările din municipiul Suceava au fost mereu un subiect controversat în rândul sucevenilor și, după cum chiar Lucian Harșovschi a recunoscut, „i-a pus pe aceștia în două tabere, pro și contra”.


În argumentarea importanței parcărilor, viceprimarul Sucevei s-a referit la încasările din taxele aferente acestora și care, în anul 2022, au fost de 3.940.275,82 lei inclusiv din abonamente. Valoarea sancțiunilor aplicate pentru locurile de parcare neplătite  a ajuns la 1.300.400 lei. Practic, dacă se adună ambele componente – pe de o parte taxele de parcare și abonamentele iar de cealaltă parte amenzile – încasările trec de un milion de euro.

Și în anul 2022, la fel ca în anii precedenți, parcarea aferentă magazinului Bucovina a fost cea mai solicitată, încasând 294.626,30 lei.

Îmbucurător este faptul că plățile achitate cu cardul au însumat un total de 352.680,61 lei, iar cele achitate prin SMS au fost de 282.536 lei.
„Plata parcărilor în care funcționează sistemul de autotaxare se poate face la parcometru, prin SMS, cu cardul bancar, dar și cu ajutorul aplicației Suceava Parking, disponibilă gratuit pe Android și iOS. De asemenea, reamintesc că anul trecut au fost montate noi parcometre pe bază de energie solară și plată tip contactless. Acestea funcționează în regim autonom, cu energie solară, fiind dotate cu acumulatori reîncărcabili, ce asigură funcționarea independentă 24 de ore din 24”, a mai spus Lucian Harșovschi. (D.P.)

Vezi si

Percheziții DNA în județele Suceava, Botoșani și Iași la firme, instituții de mediu și primării

Procurorii din DNA de la Serviciul Teritorial Suceava au desfășurat, miercuri, 29 martie, 64 de …

One comment

  1. „…sunt numeroase solicitări de a implementa acest sistem de autotaxare și în alte zone ale orașului”.

    Ce prostii. Manipulare prin vorbe fara vreun suport real. Se lacomesc exagerat si o sa-i ajunga…