Peste o mie de pachete cu țigări de contrabandă descoperite într-un Audi ajuns în șant în timp ce era urmărit de polițiștii de frontieră

6/02/20 ora:4:31am

Marți, 4 februarie 2020, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina pe timpul unei misiuni de supraveghere și control în zona de competență, au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control, pe raza localității Straja, a unui autoturism marca Audi A8.

Şoferul nu a oprit la semnalele regulamentare ale polițiștilor de frontieră, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea autoturismului, la scurt timp mijlocul de transport fiind descoperit avariat și abandonat în afara părții carosabilului, pe raza localității Bivolărie. În mașina abandonată, polițiștii de frontieră au observat colete voluminoase, iar în aproprierea autoturismului mai multe cartușe cu țigări.

Autoturismul și țigările au fost transportate la sediul poliției de frontieră, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 1.010 pachete cu țigări, diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 11.817 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul înmatriculat în Marea Britanie, în valoare de 15.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În aceeași zi, în jurul orei 20.00, în timpul ­exe­­cutării misiunii de supraveghere a frontierei de stat, un echipaj al poliției de frontieră a observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Lupcina, trei  persoane care se deplasau dinspre frontieră către interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, moment în care acestea au abandonat coletele și au fugit pe teritoriul ucrainean.

Au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

În urma cercetării zonei, polițiștii de frontieră au descoperit trei colete cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 1.480 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 17.316 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și de trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.