Tuesday , October 3 2023

Peste 90% dintre chioșcurile din Bazar au fost închise, ieri, de frica polițiștilor

Timp de câteva ceasuri bune, chioșcurile din Bazarul Suceava au fost închise de către comercianți de frica armatei de polițiști venită în control. Cei 72 de oamenii ai legii deplasați în complexul comercial din Lunca Sucevei nu prea au avut pe cine să mai verifice, însă chiar și așa aceștia au dat amenzi în valoare de 141.000 de lei și au confiscat bunuri de 30.000 de lei

 bazar inchis_Easy-Resize.com

Ieri, între orele 05.00 – 10.00, peste 60 de polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Suceava sprijiniți de două grupe de luptători SAS au desfășurat o amplă acțiune de prevenire și combatere a actelor ilicite de comerț în Complexul Comercial Bazar din municipiul Suceava

Nu mai puțin de 60 de lucrători ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul de Ordine Publică, Serviciul Investigații Criminale și 12 lucrători ai Serviciului de Acțiuni Speciale au acționat în Complexul Comercial Bazar.

Aceștia au controlat și verificat 67 de agenți economici care desfășurau activități de profil în Complexul Comercial Bazar, iar pentru neregulile constate au fost date 65 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 141.000 de lei. Toate bunurile confiscate au o valoare de 29.769 de lei și constau în produse de îmbrăcăminte, produse industriale și țigări. De asemenea, în cadrul acțiunii a fost constată și o infracțiune de contrabandă.

De frică să nu fie amendați de armata de polițiști ce au descins în Bazarul Sucevei, sute sau poate mii de comercianți și-au închis chioșcurile. Practic activitatea a fost blocată ieri dimineață în complexul comercial din Lunca Sucevei.

Bazarul sucevean a fost blocat ieri de polițiștii care au dorit să verifice dacă standurile firmelor din centrul comercial funcționează în legalitate. Mii de potențiali clienți ai micro-magazinelor din incinta amenajată de Primăria Suceava, veniți din diferite părți ale județului, au constatat că dorința lor de a face cumpărături este mult prea mică față de atitudinea vigilentă a polițiștilor, hotărâți să facă ordine în Bazar. Aceștia nu se așteptau însă să se închidă cu sutele magazinele de teama organelor de control într-o singură zi.

Acest lucru s-a întâmplat ieri dimineață în bazarul sucevean, când polițiștii au descins pentru a verifica dacă cei aproape 2.000 de comercianți din perimetru funcționează în legalitate. In zece minute, peste 90% din chioșcuri și-au tras obloanele, astfel încât polițiștii au trebuit să se descurce cu restul, care, ori se considerau în regulă, ori nu apucaseră să strângă marfa de pe tarabe. Una peste alta, ziua de cumpărături a sucevenilor care s-au pornit la bazarul sucevean cu gândul de a cumpăra câte ceva s-a dus pe râpă.

Polițiștii au colindat printre chioșcurile închise, stingheriți oarecum de atenția mai mare acordată lor. In cele din urmă aproape că au coalizat cu victimile lor potențiale, cărora le-au spus că asta le este slujba. (Dănuț ZUZEAC)

Vezi si

Doi polițiști de frontieră au stins un incendiu la Bilca, salvând doi bătrâni

Un echipaj mobil din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus s-a evidențiat săptămâna …