Friday , October 22 2021

Peste 600 de elevi și preșcolari se vor bucura de condiții moderne de învățământ în școlile și grădinițele din comuna Dărmănești

Astăzi, la deschiderea noului an școlar, toate unitățile de învățământ din comuna Dărmănești beneficiază de o infrastructură modernă. Dispun acum de mobilier nou, sunt dotate cu grupuri sanitare și centrale termice si beneficiază de terenuri de sport cu suprafață sintetică.

Scoala Gimnaziala din Dărmănești

Educația a fost și rămâne o prioritate în comuna Dărmănești, în mandatele primarului Dan Chidoveț. Astfel se face că aproximativ 600 de preșcolari și elevi se vor bucura astăzi, la deschiderea noului an școlar, de o infrastructură modernă la gradinițele și școlii din comună, care dispun acum de mobilier nou, sunt dotate cu grupuri sanitare și centrale termice și beneficiază de terenuri de sport cu gazon sintetic.

Grădinița din Dărmănești

Era forfotă mare la Grădința și Şcoala Gimnazială din Dărmănești, unde, la sfârșitul săptămânii trecute, se făceau ultimele retușuri la noul teren de sport, iar în clase educatoarele și profesoarele aranjau jucăriile și cărțile pe bănci. “Mulțumim frumos pentru tot ce ați făcut pentru copii. Avem o grădiniță de vis la Dărmanești” este mesajul postat pe facebook de o mămică. Iar imaginile vorbesc de la sine.

Miniterenul de sport cu suprafața sintetică de la Şcoala din Dărmănești este al treilea de acest fel construit de administrația condusă de Dan Chidoveț, după cele din satele Dănila și Măriței.

În maximum o lună va fi dată în folosință și Grădinița din Măriței, acolo unde au fost investiți, prin Agenția pentru Finanțarea Investiiților Rurale (AFIR), peste 300.000 de euro. Tot la Măriței urmează să fie reabilitat pe viitor și acoperișul Şcolii Generale din sat.

Școala din Măriței

Dan Chidoveț, aflat la al patru mandat de primar al comunei Dărmănești, a precizat că are depuse alte 13 proiecte la Ministerul Dezvoltării și CNI, acestea fiind în faza de licitații.

Școala din Dănila

În domeniul educației, tineretului și sportului, cele mai importante vizează construirea unei biblioteci, a unei baze sportive și unei săli de sport de 102 locuri în Măriței și amenajarea unui patinoar în satul Dărmănești. (D. C.)

Școala din Călinești

Vezi si

Participarea la proba scrisă a admiterii la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni, posibilă doar cu certificat verde sau test COVID negativ

Sâmbătă, 23 octombrie, este programată proba scrisă de verificare a cunoștințelor pentru examenul de admitere …