Saturday , December 10 2022

Peste 500 de persoane l-au condus pe ultimul drum pe elevul de la “Stefan” care a murit după ce a căzut într-o râpă, la Scheia

 Vlad Cristurean era elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional “Stefan cel Mare”. El a fost găsit fără viaţă, sâmbătă dimineaţă, căzut într-o râpă, după ce a supravieţuit unui grav accident de circulaţie. Slujba de înmormântare a avut loc la Biserica Sf. Nicolae din Scheia şi a fost oficiată de către cinci preoţi. Ingenuncheată de durere, mama nu s-a dezlipit de la căpătâiul băiatului. Râuri de lacrimi s-au vărsat pentru Vlad, care dorea să urmeze Academia de Poliţie

 Peste 500 de persoane au participat ieri, marţi 4 noiembrie, la slujba de înmormântare a lui Vlad Cristurean, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional “Stefan cel Mare” din municipiul Suceava, decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă. Slujba religioasă s-a ţinut la Biserica Sf Nicolae din localitatea Scheia, fiind oficiată de către cinci preoţi şi a durat mai bine de cinci ore. Părinţii şi fratele mai mare al lui Vlad au primit desfiguraţi de durere mesaje de condoleanţe de la foştii co-legi de şcoală, familie şi prieteni iar preoţii cu greu şi-au găsit cuvinte de consolare, în cuvântarea lor. Ingenuncheată de durere şi cu ochii înnecaţi în lacrimi, mama nu s-a dezlipit de la căpătâiul băia-tului pe care l-a condus pe ultimul drum.
Tragedia a avut loc sâmbătă dimineaţă, în localitatea Mihoveni, comuna Scheia, când un tânăr de 18 ani a fost găsit fără viaţă, căzut într-o prăpastie, după ce a supravieţuit unui grav accident de circulaţie. Vlad Bogdan Cristurean, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Stefan cel Mare” se întorcea, în jurul orei 01.00, după spusele anchetatorilor, de la prietena sa care locuieşte în Mihoveni. La ieşirea din localitate, într-o curbă la stânga în apropiere de podul care se intersectează cu şoseaua ocolitoare a Sucevei, din cauza vitezei şi a lipsei de experienţă, tânărul avea permis de conducere din luna octombrie 2014, acesta a pierdut controlul asupra volanului, a ieşit cu autoturismul Opel Astra în afara carosabilului, unde vehiculul s-a răsturnat de mai mutle ori. Vlad a reuşit să iasă din maşina avariată şi a vrut să plece după ajutor. Confuz, acesta s-a ghidat după luminile care se vedeau dinspre localitatea Pătrăuţi, a mers 50 de metri pe un teren agricol, după care a căzut în gol, mai mulţi metri, într-o prăpastie. Cu răni foarte grave, tânărul nu a mai putut chema ajutoare şi cel mai probabil, din cauza frigului, a intrat în şoc hipotermic. Părinţii acestuia, văzând că este trecut de ora 01.00 noaptea şi fiul lor nu s-a întors acasă, au încercat să-l contacteze pe telefonul mobil după care au sunat la poliţie şi spital. Eforturile lor au fost însă zadarnice. Trupul neînsufleţit a fost găsit abia sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 07.00, de un localnic. Poliţiştii au ajuns de urgenţă la faţa locului şi au deschis o anchetă pentru a se stabili circumstanţele exacte ale producerii accidentului. Aceştia vor să stabilească cum a ajuns tânărul în prăpastie.
Intr-un comunicat al IPJ Suceava se arată că „la data de 01.11.2014, ora 07.10, pe DJ 178 A, în afara localităţii Mihoveni, comuna Scheia, un tânăr de 18 ani, localnic, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi s-a răsturnat în afara părţii caro-sabile, pe terenul arabil din partea stângă având în vedere sensul său de mers. Cu ocazia cercetării locului faptei, la o distanţă de 37 de metri de autoturism, într-o râpă cu o diferenţă de nivel de 35 metri, a fost identificat cadavrul conducătorului auto.
Vlad se pregătea pentru examenul de admitere de la Academia de Poliţie
Colegii de clasă ai lui Vlad povesteau cu vocea gâtuită de durere că era un băiat deosebit, puţin timid şi care se pregătea pentru examenul de admitere de la Academia de Poliţie.
Numai cuvinte de laudă a avut şi cea care i-a fost dirigintă, profesoara Aurelia Strugariu, caracterizându-l ca un elev deosebit, un copil liniştit care nu făcea probleme nimănui. Intreaga comunitate din Scheia, localitatea de domiciliu a părinţilor lui Vlad, a plâns la căpătâiul băiatului plecat mult prea devreme. „Un copil foarte bun, dintr-o familie de oameni gospodari. De ce cele mai mari nenoriciri se întâmplă oamenilor buni?!”, se întreba retoric şi primarul comunei Scheia, Vasile Andriciuc.
„In banca în care Vlad stătea, am pus o fotografie de-a lui şi o lumânare. E foarte trist că ne-a părăsit aşa, ne făceam planuri, ce vom face fiecare dintre noi după absolvirea liceului, şi acum venim la el la înmormântare. Nu e drept”, şi se opreşte gâtuită de lacrimi o colegă de clasă.
Flori, multe coroane de flori, lacrimi şi multă durere la înmormântarea unui elev de la o prestigioasă unitate de învăţământ din Suceava. Cei care l-au cunoscut au fost prezenţi în număr mare la slujba de înmormântare pentru a-i spune un ultim bun rămas.
Durerea a fost fără margini şi greu de descris în cuvinte pentru părinţi şi pentru fratele mai mare, student la Universitatea suceveană. In sufletele lor a rămas un gol imens şi o durere cu care vor trebui să trăiască de acum înainte. (Cristina RUSTI)

Vezi si

Amendă de 40.000 lei pentru o firmă de dezmembrări auto din comuna Moara

Garda de Mediu Suceava a primit o sesizare privind disconfortul provocat vecinătăților prin zgomot, fum …