Thursday , April 18 2024

Peste 500 de copii vor sărbători 1 Iunie prin rugby, în cadrul a patru unități de învățământ din județul Suceava

Începând de marți, 31 mai, și până pe 7 iunie, se vor desfășura patru turnee de rugby tag în cadrul proiectului ”Mini rugby pentru toți”, implementat de Fundația ”Te Aud România” și susținut de Federația Română de Rugby, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Suceava și Inspectoratul școlar Județean Suceava.

Proiectul promovează în cadrul unităților de învățământ din județul Suceava, încă din toamna anului trecut, conceptul rugbistic și valorile pe care acest sport le promovează, fiind adresat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani. Astfel, peste 500 de copii vor participa în cadrul turneelor de rugby tag cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. Turneele de rugby tag se vor organiza în cadrul a patru unități de învățământ înscrise în progra – la școala Cornu Luncii, școala Păltinoasa, școala Putna și școala Baia, și se bucură de susținerea autorităților locale.

Calendarul activităților de rugby tag din program se va desfășura după cum urmează: 31.05.2022, orele 12:00 – Şcoala Păltinoasa 01.06.2022, orele 09:00 – Şcoala Baia 01.06.2022, orele 11:00 – Şcoala Cornu Luncii 07.06.2022, orele 13:00 – Şcoala Putna. ”Aceste turnee reprezintă o oportunitate mare de socializare, comunicare și interacțiune pentru acești copii. Noi, ca și profesori coordonatori implicați în program, ne propunem să colaborăm pentru cât mai multe evenimente de acest fel în județul Suceava”, a declarat Mihai Coca, profesor coordonator ”Mini rugby pentru toți” – Şcoala Cornu Luncii. Contrar cutumelor românești promovate în societatea românească până în prezent, educația și sportul sunt complementare. Cu atât mai mult cu cât rugby-ul promovează valori care pot fi transpuse cu ușurință și în alte areale ale vieții sociale și dezvoltării copiilor. Proiectul ”Mini rugby pentru toți” aduce în prim-plan la nivelul unităților de învățământ din județul Suceava impactul social pe care sportul îl poate genera în comunitate și contribuie la dezvoltarea acestor copii prin ateliere de dezvoltare personală, workshop-uri de educație financiară și alte activități menite sa vină în sprijinul educației formale. ”Dezvoltarea sportivă începe cu valorile pe care rugby-ul le promovează în rândul practicanților, și nu numai. Integritate, solidaritate, respect, pasiune, disciplină – sunt valori pe care noi toți avem nevoie să le identificăm constant în jurul nostru. și frumusețea jocului de rugby de aici începe. Prin acest proiect, aducem mai aproape de aceste valori autorități locale, instituții publice, parteneri strategici pentru ca împreună să contribuim la dezvoltarea acestor copii prin rugby. Le mulțumesc tuturor celor ce au ales să se alăture proiectului la nivelul județului Suceava și în special profesorilor coordonatori din cadrul celor 8 unități de învățământ partenere la momentul de față. Sperăm ca numărul acestora să crească de la an la an”, a transmis Gabriela Popescu, președintele Fundației ”Te Aud România”.

Vezi si

S-a reluat furnizarea căldurii în municipiul Suceava

Din seara de 16 aprilie a fost reluată furnizarea căldurii în sistemul centralizat de termoficare …