Saturday , May 25 2024

Peste 300 de absenți la proba la Matematică de la Evaluarea Națională. A fost folosit subiectul de rezervă pentru un elev de la Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” Siret

Joi, 16 iunie, a avut loc proba la Matematică din cadrul examenului de Evaluare Națională 2022. Inspectoratul Școlar Județean Suceava a informat că au fost prezenți 5.791 de candidați și că niciun candidat nu a fost eliminat din examen. Precizăm că au fost înscriși pentru a susține Evaluarea Națională în această sesiune 6.139 de elevi, din totalul de 6.882 de elevi care au finalizat clasa a VIII-a în această perioadă.

Din motive medicale, pentru un elev de la Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” Siret, care a acuzat o stare de rău și incapacitatea de a susține proba la ora 09.00, a fost folosit subiectul de rezervă. Acesta a susținut proba începând cu ora 13.00, conform metodologiei.

Potrivit edupedu.ro, absolvenții de clasa a VIII-a care au susținut azi proba scrisă la Evaluarea Națională 2022 au primit varianta 2 a subiectelor. La subiecul I au fost 6 subpuncte, fiind itemi obiectivi – tip grilă, fiecare punctat cu 5 puncte. La fel, subiectul al II-lea are 6 subpuncte, tot grilă și notate tot cu câte 5 puncte fiecare. la subiecul al III-lea problemele nu mai sunt cu răspunsuri de tip grilă. Timpul de lucru a fost de 120 de minute, adică 2 ore, iar proba a început la ora 9:00.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen). Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Elevii care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru elevii minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie. Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. (O. NUȚU)

Vezi si

Gheorghe Șoldan: Suceava are nevoie de un primar precum Vasile Rîmbu

Deputatul Gheorghe Șoldan, candidatul PSD la conducerea Consiliului Județean Suceava, și Vasile Rîmbu, candidatul social-democraților …