Peste 3.500 de persoane defavorizate vor primi măști de protecție de la Primăria Suceava

reportersite
4/06/20 ora:2:00am

Primăria Suceava va distribui măști de protecție unui număr de 3.668 de persoane defavorizate din municipiul reședință de județ, în trei zile de la data la care vor ajunge la Suceava.

masca donatie emag

Anunțul a fost făcut de primarul Ion Lungu, în conferința de presă online care a avut loc miercuri, 3 iunie, edilul specificând și faptul că majoritatea vor fi distribuite pensionarilor cu pensii până la 704 lei.

Mai exact, 2.430 de persoane din cadrul acestei categorii de persoane le vor fi distribuite măști de protecție. De asemenea, primarul a mai spus că alți 716 beneficiari de măști de protecție fac parte din categoria persoanelor cu handicap, iar  din cadrul celor care primesc alocație de susținere a familiei sunt 363 de beneficiari de măști de protecție. În fine, încă unui număr de 159 beneficiari ai Legii 416 a ajutorului social le vor fi date de măști de protecție.

„Măștile vor veni prin Ministerul Muncii. Am fost anunțați că le vom primi și urmează să le distribuim în trei zile. Vom anunța punctele de distribuire”, a spus Ion Lungu.

Fiecare beneficiar va primi câte 50 de măști de protecție, ceea ce înseamnă că, în total, Primăria Suceava va distribui 183.400 de măști de protecție. (D.P.)