Wednesday , April 7 2021

Peste 270 de tineri suceveni s-au înscris pentru admiterea la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni

Tinerii din județul Suceava s-au înscris în număr mare pentru admiterea în instituţiile de învăţământ care pregătesc personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, și anume viitorii jandarmi. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Suceava a transmis o informare conform căreia 272 de tineri și-au manifestat deja intenția pentru ocuparea celor 200 de locuri scoase la concurs de Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni.

”272 de tineri suceveni au optat să se înscrie pentru ocuparea celor 200 de locuri scoase la concurs de Școala Militară de Subofițeri Jandarmi <Petru Rareș> Fălticeni. Le reamintim candidaților că depunerea dosarelor în format complet se face zilnic, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, între orele 08.00-16.00, până pe data de 10 martie”, a transmis Compartimentul Informare și Relații Publice din cadrul IJJ Suceava.

Amintim că, pentru admiterea din sesiunea februarie-martie 2021, sunt disponibile 400 de locuri, dintre care 200 de locuri la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi ”Petru Rareş” Fălticeni, (dintre care 4 locuri pentru romi şi 2 locuri pentru alte minorităţi) și alte 200 la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi ”Gr. A. Ghica” Drăgăşani (dintre care 4 locuri pentru romi şi 2 locuri pentru alte minorităţi).

La momentul actual, candidații înscriși se află în etapa de susținere a evaluării psihologice, care se va desfășura, conform planificării, până la data de 8 martie. Proba de evaluare a aptitudinilor fizice va avea loc în perioada 18 martie-24 martie, iar evaluarea cunoștințelor teoretice este planificată pentru data de 27 martie. Ulterior, în perioada 29 martie- 16 aprilie, candidații declarați admiși vor avea examinarea medicală. (O. N.)

 

Vezi si

Președintele Academiei Române: Mănăstirea Voroneţ a fost, pentru istoria românilor, o adevărată universitate creştin-ortodoxă (FOTO-VIDEO)

Mănăstirea Voroneţ a fost, pentru istoria românilor, mai ales a celor de la sud şi …