Tuesday , January 25 2022

Peste 260 de cadre didactice s-au înscris pentru examenul de definitivare în învățământ

Proba scrisă a examenului va avea loc în data de 22 iulie, la ora 10:00, și va dura 4 ore. Cei mai mulți candidați înscriși la definitivat vor susține proba scrisă la limba română și literatura pentru copii-învățământ preșcolar, fiind înregistrați 51 de candidați, și limba română și matematică-învățământ primar, cu 38 de candidați. Alte 31 cadre didactice vor susține examenul la educație fizică și sport și 25 la matematică.

Definitivat examen profesori Suceava Obiectiv

268 de cadre didactice din județul Suceava s-au înscris pentru susținerea examenul național de definitivare în învățământ, sesiunea 2020, care este programat pentru data de 22 iulie. Alți 14 candidați înscriși au avut fișele invalide, astfel că nu vor putea susține proba scrisă a examenului, săptămâna viitoare. Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava a stabilit centrul de examen la Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava, proba scrisă urmând a se desfășura cu respectarea prevederilor legale pentru prevenirea și combaterea îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2. Candidații trebuie să se prezinte la centrul de examen cu două ore înaintea începerii testării, care este programată la ora 10:00.

”Conform prevederilor art. 22 din Metodologia de organizare și desfășurare a examenului național de definitivare în învățământ, anexă Ia OMEN 5211/31.08.2018, proba scrisă a examenului se desfășoară începând cu ora 10.00, durata de redactare a lucrării fiind de 4 ore. Accesul candidaților în Centrul de examen, pentru proba scrisă, se face în intervalul 08.00- 08.45, pe baza actului de identitate valabil, carte de identitate provizorie sau buletin de identitate ori, în lipsa acestuia, pe baza pașaportului în termen de valabilitate. Pentru fluidizarea accesului în Centrul de examen, în condițiile respectării prevederilor legale pentru prevenirea și combaterea îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2, solicităm candidaților, pe cât posibil, să nu dețină bagaje suplimentare în afara celor necesare participării la proba de examen”, se precizează în anunțul IȘJ Suceava.

Cei mai mulți candidați înscriși la definitivat vor susține proba scrisă la limba română și literatura pentru copii-învățământ preșcolar, fiind înregistrați 51 de candidați, și limba română și matematică-învățământ primar, cu 38 de candidați. Alte 31 cadre didactice vor susține examenul la educație fizică și sport și 25 la matematică. În număr mai mic, s-au înscris și candidați care vor susține proba scrisă la disciplinele alimentație publică, arte, asistență medicală generală, biologie, economie, electromecanică, fizică, geografie, istorie, limba engleză, mecanică, psihopedagogie specială și religie.

Repartizarea pe săli a celor peste 260 de candidați care vor susține examenul de definitivare în învățământ în data de 22 iulie se va face cu respectarea măsurilor de distanțare fizică, iar într-o sală de examen vor putea susține proba scrisă maximum 10 candidați. Informațiile referitoare la organizarea și desfășurarea probei se vor găsi la avizierul IȘJ Suceava și la avizierul Centrului de examen cu cel puțin 24 de ore înaintea probei de examen.

În  acest an școlar, candidatii care nu au reușit să susțină prima inspecție de specialitate în cadrul examenului, din cauza pandemiei de COVID-19, care a impus sistarea cursurilor în școli, au avut posibilitatea de a solicita IȘJ recunoașterea notei obținute la ultima inspecție la clasă, în calitate de cadru didactic calificat.

Nota obținută la examenul de definitivare în învățământ se calculează după formula ND=(2NI+NP+7NS)/10, unde ND este nota de la definitivat, NI – nota de la inspecție, NP – nota pentru portofoliu și NS – nota la proba scrisă. Nota minimă de promovare a examenului este 8.

Baremele de corectare pentru fiecare disciplină de examen vor fi postate pe site-ul Centrului Național de Evaluare și Examinare, conform unei proceduri specifice. Rezultatele probei scrise se afișează la sediul centrului de examen și se publică pe site-ul www.definitivat.edu.ro, în data de 29 iulie. (Oana NUȚU)

Vezi si

GER. -25°C marți dimineață la Poiana Stampei, cea mai scăzută temperatură din țară

Marți, 25 ianuarie 2022, la ora 8.00,  la Poiana Stampei se înregistrau -25°C, o temperatură …