Sunday , January 29 2023

Peste 15.000 de articole pirotehnice găsite la Pojorâta în mașina unui maramureșean

Acesta făcuse un accident la ieșirea din comună și abandonase peste noapte autoturismul, în care se aflau trei cutii cu articole pirotehnice. Soferul nu are autorizație de transport sau deținere pentru aceste produse 

Marți, 3 decembrie, în jurul orei 10.45, pe D.N. 17, la ieșirea din comuna Pojorâta, un autoturism avariat zăcea abandonat pe partea carosabilă, îngreunând traficul. Polițiștii au fost anunțați și au găsit la fața locului spre ieșirea din Pojorâta, pe sensul de deplasare către Vatra Dornei, un autoturism Audi care prezenta avarii ușoare în partea din față, încuiat și abandonat. După aproximativ 45 de minute, la fața locului și-au făcut apariția doi bărbați. Daniel N., de 24 de ani, din orașul Vișeu de Sus, județul Maramureș a declarat oamenilor legii că în seara de 2 decembrie a fost implicat într-un accident cu pagube materiale în timp ce conducea autoturismul, avându-l ca pasager pe Petru H., de 26 de ani, tot din Vișeu de Sus. Cele două persoane au spus că după accident au plecat la Vatra Dornei pentru a încheia o constatare amiabilă cu celălalt conducător auto implicat, motiv pentru care au lăsat autoturismul avariat în locul respectiv.

În mașină, pe bancheta din spate se observau mai multe bagaje voluminoase, motiv pentru care polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să prezinte pentru control marfa transportată. Cu această ocazie, au fost identificate mai multe articole textile, precum și trei cutii din carton, despre care Daniel N., după mai multe ezitări, a recunoscut că ar conține articole pirotehnice. Fiind întrebat despre proveniența acestora, bărbatul nu a putut preciza modul de achiziționare și nici nu a prezentat autorizație de transport și deținere în acest sens. Cele trei cutii au fost ridicate si transportate la Politia din Câmpulung Moldovenesc în vederea inventarierii, rezultând faptul că acestea conțineau 94 pachete a câte 20 bucăți articole pirotehnice cat. P1 (1880 bucăți) și 235 pachete a câte 60 buc. art. pirotehnice cat. P1 (14.100 bucăți), despre care cele două persoane afirmă că valorează în jur de 2.500 lei. Articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În acest caz polițiștii au întocmit dosar penal privind infracțiunea de „operațiune cu articole pirotehnice fără drept”. (O.S.)

Vezi si

Amenzi de 10.000 de lei, aplicate unui tânăr de 20 de ani din Mălini prins că transporta ilegal cherestea de 1.100 lei

Vineri dimineață, la Vadu Moldovei, polițiștii au oprit pentru control  o autoutilitară ce transporta material …