Wednesday , December 7 2022

Peste 100 de polițiști suceveni acționează în trafic în acest weekend, pentru depistarea șoferilor aflați sub influența alcoolului sau a drogurilor

Conform IPJ Suceava, în acest weekend peste 100 de polițiști acționează pe drumurile publice, în special în interiorul localităților și în zona unităților de alimentație publică, pentru prevenirea evenimentelor rutiere și identificarea celor care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise. În cadrul acțiunilor sunt utilizate și 5 aparate Druger DrugTest 5000 intrate în dotarea polițiștilor, fiind efectaute testări pentru identificarea șoferilor care consumă substanțe interzise.

În cursul serii de vineri au fost identificate deja mai multe situații în care șoferii s-au urcat băuți la volan, în toate cazurile fiind întocmite dosare penale și dispunându-se suspendarea dreptului de a conduce.

Astfel, la Chiril, comunea Crucea, a fost depistat un bărbat de 36 de ani, din Iacobeni, care conducea având o alcoolemie de 0,44 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Pe DJ 155A, pe raza localității Bogdănești, polițiștii au oprit pentru control mașina condusă de un bărbat de 36 de ani din localitate. fiind testat, șoferul avea o alcoolemie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aproape de miezul nopții, la Găinești, a fost prins un șofer de 20 de ani, din Slatina, care avea o alcoolemie 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Toți aceștia s-au ales cu dosare penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”

La Leucușești, comuna Preutești, un localnic de 29 de ani a fost depistat de polițiști la volan mirosind puternic a alcool. Bărbatul a refuzat să sufle în etilotest și apoi a refuzat să-i fie prelevate probe de sânge, alegându-se cu dosar penal pentru „refuzul sau sutragerea de la prelevarea de probe biologice”.

Vezi si

Conflict la Școala Gimnazială Zamostea. Directoarea a chemat Poliția în ajutor, iar o profesoară Ambulanța

Disensiunile dintre corpul profesoral și directoarea școlii din Zamostea mocnesc de ceva timp, iar la …