Wednesday , February 8 2023

Peste 100 de oameni, puşi pe drumuri degeaba de un individ care a anunţat că un avion s-a prăbuşit într-o pădure

După mai bine de patru ore de căutări în urma cărora pompierii, poliţiştii, jandarmii, poliţiştii de frontieră şi voluntarii nu au găsit nimic, s-a stabilit că a fost vorba despre o alarmă falsă. Individul care a sunat la 112 a fost  testat cu etilotestul, rezultatul fiind de 0,82 mg/l. El a fost amendat cu 1.000 de lei pentru apelarea abuzivă a numărului unic de urgenţă 112

cautari noaptea [800x600]

In data de 15 iunie 2015, în jurul orei 22.00, Ion Coroamă, din comuna Voitinel, a anunţat prin 112 că în pădurea ce aparţine Ocolului Silvic Marginea, în zona denumită Pietroasa, de pe raza comunei Voitinel, s-a prăbuşit un avion. La faţa locului s-au deplasat echipaje ale Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, Detaşamentele de Pompieri Rădăuţi, Vicovu de Sus şi Siret, cadrele Detaşamentului de Jandarmi Rădăuţi, cadre ale Ocolului Silvic Marginea, reprezentanţii Administraţiei Locale Voitinel, cadre ale Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi, precum şi un număr de 50 de voluntari, cu mai multe autoturisme de teren, care au procedat la perierea zonei indicate de către Ion Coroamă, însă fără niciun rezultat. Cu ocazia verificării în teren, a investigaţiilor făcute la cele trei stâni situate în poiana denumită popular „Huzurica”, s-a stabili că zona nu a fost survolată de vreun avion şi nici o persoană nu a observat că s-ar fi prăbuşit vreunul.
De asemenea reprezentanţii ISU Bucovina Suceava au contactat telefonic reprezentanţii Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian „Romatsa”, care au precizat că nu au fost semnalate zboruri în zona respectivă. Pe timpul verificărilor a fost folosită aparatura cu termoviziune aflată în dotarea Serviciului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi, atât cea de pe staţia aflată pe autospecială, cât şi cea portabilă.
„La ora 21.57, prin numărul unic de urgenţă 112, s-a anunţat faptul că o aeronavă de mici dimensiuni s-ar fi prăbuşit în fondul forestier de pe raza comunei Voitinel. In total, la acţiunea de căutare/salvare au participat 101 persoane cu 36 de autovehicule, din care 11 maşini de teren. Căutările s-au efectuat pe o arie în protecţie pe hartă de circa 10 kilometri pătraţi, în condiţii de noapte şi de teren accidentat, inclusiv cu camere de termoviziune şi autoturisme off – road şi au durat până în jurul orei trei dimineaţa”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plutonierul adjutant Alin Găleată.
Cum salvatorii nu au dat de nicio urmă de avion prăbuşit, căutările au fost sistate. Având în vedere faptul că Ion Coroamă, în momentul în care a fost găsit de poliţişti avea o vorbire incoerentă şi mirosea a băuturi alcoolice, el a fost pus să sufle în etilotest, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor art.32 din O.G.34/2008, cu amendă în valoare de 1.000 de lei. „Amintim că, în conformitate cu articolul 32 din Ordonanţa de Urgenţă 34 din 19 martie 2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei”, a mai precizat Alin Găleată. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

politia, masina noua Obiectiv

Sucevean de 21 de ani, prins la volan drogat cu hașiș si amfetamină

În mașină, polițiștii au găsit și o țigară care probabil conținea marijuana. Luni, în jurul …