Thursday , February 2 2023

Peste 1.000 de absenți la simularea probei la Limba și literatura română a Bacalaureatului

La simularea probei scrise la limba și literatura română din cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea 2021, care a avut loc luni, au fost prezenți 4.884 de elevi, din cei 5.908 elevi de clasa a XII-a și a XIII-a înscriși. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava, niciun candidat nu a avut temperatura peste maximul admis și nu au fost candidați eliminați din examen.

”Conform procedurii cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, au fost aprobate 9 solicitări de desfășurare a examenului în condiții speciale (cu prelungirea timpului de lucru de 1 oră la un elev de la Colegiul de Artă <Ciprian Porumbescu> Suceava și opt elevi de la Liceul Tehnologic Special Bivolărie și cu asigurarea unui interpret mimico-gestual pentru cei opt elevi de la Bivolărie)”, a transmis purtătorul de cuvânt al IȘJ Suceava, inspectorul școlar Cezar Anuței.

Azi are loc proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 24 martie, se va desfășura proba la alegere a profilului și a specializării. Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la Limba și literatura maternă, este programată joi, 25 martie. La nivelul județului Suceava au fost organizate 41 de centre de examen, pentru 5.908 liceeni. (O. N.)

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …