Wednesday , May 1 2024

Performanță în prag de centenar la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare”. 27 de elevi calificați la fazele naționale ale olimpiadelor școlare

”Anul acesta, în prag de centenar, mușatinii și-au depășit recordul la premiile obținute la fazele județene ale olimpiadelor școlare, demonstrând, încă o dată, nivelul de pregătire din Colegiul Național Militar <Ștefan cel Mare>. Fiecare reușită în sine are propria poveste, reprezintă un cumul impresionant de muncă, perseverență și pasiune pentru disciplina aleasă”, au transmis reprezentanții colegiului câmpulungean.

Rezultate de excepție pentru elevii de la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc în prag de centenar. În urma participării la etapele județene ale olimpiadelor școlare, nu mai puțin de 27 de elevi militari au dobândit dreptul de a reprezenta colegiul în confruntările naționale la limba și literatura română, geografie, matematică, istorie, fizică, chimie, limba engleză, limba italiană, biologie, filosofie, securitate cybernetică și informatică aplicată.

”Anul acesta, în prag de centenar, mușatinii și-au depășit recordul la premiile obținute la fazele județene ale olimpiadelor școlare, demonstrând, încă o dată, nivelul de pregătire din Colegiul Național Militar <Ștefan cel Mare>. Fiecare reușită în sine are propria poveste, reprezintă un cumul impresionant de muncă, perseverență și pasiune pentru disciplina aleasă”, au transmis reprezentanții colegiului câmpulungean.

La geografie, opt elevi au reușit performanța de a se califica la faza națională a olimpiadei: Ana Mamaischi, Cosmin Roșu și Paula Pușcaș cu locul I, urmați în clasament de elevii Robert Poenaru, Rareș Pendus, Cătălin Buștihan, Matei Spînu și Andrei Boroz. Responsabil de aceste reușite este profesor Radu Ciumaşu, susţinătorul ”spiritului geografic” în rândul elevilor colegiului.

Matematica a devenit o pasiune pentru elevul caporal Sebastian-Ionuț Buliga, care a obținut locul al II-lea la faza județeană a olimpiadei.

La limba și literatura română doi elevi militari câmpulungeni au reușit să se califice la faza națională, sub îndrumarea prof. Mihaela Pintilei: Cosmin-Dumitru Vișovan și Teodora Avram. Totodată, elevul plutonier adjutant Cosmin-Dumitru Vișovan a reușit să se califice și la faza națională a Olimpiadei de istorie, materie la care elevul ștefănist excelează. Cu ajutorul prof. Petrică Ciocan, Cosmin a reușit anul trecut să obțină locul I la faza națională a olimpiadei, iar în acest an speră să obțină un rezultat măcar la fel de bun.

Elevul fruntaș Teodor Rusu și-a canalizat toată concentrarea pentru a aprofunda materia și a rezolva probleme, iar cu îndrumarea prof. Dorin Fântână a reușit să treacă în etapa următoare a olimpiadei de chimie.

După multe ore de pregătire, probleme de natură teoretică și practică din ”lumea lui Newton” rezolvate, anul acesta colegiul câmpulungean va fi reprezentat la faza națională a olimpiadei de fizică de elev sergent Robert Cîrstinariu, elev fruntaș Alexandru Murgoci și elev Alexandru-Sergio Gorcea. De pregătirea lor s-au ocupat profesorii Luciana Surugiu și Nicolae Debren.

Îmbinând pasiunea pentru biologie cu pregătirea temeinică, elevul Ștefan Cârloanță, îndrumat de către profesor Viorel Oniciuc, se numără printre elevii Colegiului Național Militar ”Ștefan cel Mare” cu rezultate demne de apreciat și calificare la etapa națională a olimpiadei.

Pentru al doilea an consecutiv, elev caporal Tudor Curca a obținut loc fruntaș pe podiumul olimpicilor la faza județeană de limbă engleză. Perseverența, experiența din anul precedent și îndrumările profesoarei Nicoleta Tudurean i-au conferit locul I la faza județeană și calificare la etapa următoare.

Elev sergent Simina Vacariu, sub îndrumarea prof. Daniela Cârloanță, și-a valorificat potenţialul, reușind să se califice la faza națională a olimpiadei de filosofie.

La prima ediție a olimpiadei de securitate cybernetică, șase elevi din colegiul câmpulungean au obținut calificare la următoarea etapă. Pasionați de programare, tinerii elevi se pregătesc intens pentru toate competițiile, obținând premii pe măsura eforturilor depuse. Sunt ghidați spre performanță de către inginer Ionuț Raia și profesorii Gabriela Ionescu, Florin Mariuc și Marius Măgurean.

Elevul caporal Eduard Laza, îndrumat de prof. Gabriela Ionescu, a obținut premiul I la etapa județeană a olimpiadei de Informatică Aplicată ”AcadNet” și calificare în etapa națională.

Surpriza performanţelor de anul acesta o reprezintă calificarea elevilor ștefăniști Beatrice Machidon și Denis Adomniței la faza pe ţară a olimpiadei de limbă italiană. Rezultatul este unul inedit prin faptul că limba italiană nu se studiază la şcoală, performanţa elevilor fiind rezultatul pasiunii acesteia pentru disciplinele din aria curriculară ”limbi străine”, spun profesorii celor doi elevi. (O. N.)

Vezi si

Până la finele anului Sala Polivalentă a Sucevei va fi racordată la utilități

Lucrările la Sala Polivalentă a Sucevei continuă să se deruleze într-un ritm satisfăcător. Cel puțin …