Monday , February 6 2023

Percheziții la Delgaz Grid Suceava. Distribuitorul de gaz e suspectat de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals

Miercuri au avut loc percheziții în trei locații din județul Suceava și în alte 19 județe, plus municipiul București, la sediile unei societăţi de distribuţie de gaze. Sunt investigate posibile fapte de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals, în urma cărora tarifele au crescut cu 10,4%. Surse neoficiale au declarat pentru Adevărul că este vorba despre Delgaz Grid, distribuitorul de gaze naturale al firmei E-ON. În total ar fi vorba de 87 de percheziții, la care au participat și polițiști suceveni.

Miercuri, 18 noiembrie 2020, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectueat 87 de percheziţii în judeţele Alba (6), Arad (1), Bacău (4), Bihor (1), Bistriţa Năsăud (3), Botoşani (4), Caraş Severin (4), Cluj (7), Harghita (3), Hunedoara (5), Iaşi (6), Maramureş (4), Mureş (15), Neamţ (4), Sălaj (2), Satu Mare (1), Sibiu (6), Suceava (3), Timiş (4), Vaslui (2) şi în municipiul Bucureşti (2), la sediul unei societăţi comerciale care are ca obiect principal de activitate distribuţia de gaze şi la punctele de lucru ale acesteia.

Conform Adevărul, sunt cercetate infracţiuni de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals, urmărirea penală fiind începută in rem.

Astfel, în perioada 2018 – 2019, la un centru de operaţiuni al distribuitorului de gaze ar fi fost modificate fişe de defect, raportându-se un număr mai mare de defecte cu pierderi de gaze naturale. În acest mod ar fi crescut, în mod artificial, consumul tehnologic la nivelul societăţii, care ar fi fost transmis, lunar, către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei şi ar fi fost acceptat la stabilirea tarifelor de distribuţie a gazelor naturale, impactul valorii totale fiind de 10,4% .

Societatea de distribuţie a gazului ar fi indus în eroare, prin transmiterea acestor date, autoritatea de reglementare și ar fi avut ca efect stabilirea unor tarife eronate de distribuţie a gazelor naturale. Poliția susține că tarifele au crescut în acest fel cu 10,4%.

La percheziţii au participat 261 poliţişti din judeţele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Caraş Severin, Cluj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiş, Vaslui şi municipiul Bucureşti. (O.S.)

 

Vezi si

Autocar cu șase persoane, răsturnat în șant, la ieșirea din Salcea. Nimeni nu a fost rănit

Duminică seara, în jurul orei 19.30,  un autocar a ieșit în afara părții carosabile, la …