Tuesday , November 29 2022

Patru sirieni au încercat să pătrundă în România pe la graniţa cu Ucraina

Patru cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 24 şi 31 de ani, au fost surprinşi de poliţiştii de frontieră suceveni, pe raza localităţii Muşeniţa 

politia de frontiera [800x600]

In data de 2 noiembrie 2015, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 02.00, poliţiştii de frontieră au observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, un grup format din patru persoane, care mergeau pe jos, dinspre frontiera cu Ucraina spre România, pe direcţia localităţii de frontieră Muşeniţa. Imediat, un echipaj s-a deplasat în zona respectivă, reuşind să reţină cele patru persoane, care nu îşi justificau prezenţa în acea zonă şi nici nu vorbeau limba română.
Din verificările făcute de poliţiştii de frontieră s-a stabilit că grupul era format din patru cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 24 şi 31 de ani, care au declarat că au trecut fraudulos frontiera de stat din Ucraina în România pentru a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen. In acest caz sunt făcute cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat. Cum sirienii nu au solicitat azil, coform acordului dintre România şi Ucraina, migranţii au fost predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene, în vederea continuării cercetărilor. (C.Z.)

Vezi si

Premierul Nicolae Ciucă : La Mulți Ani, frumoasă Bucovină! La mulți ani, tuturor românilor bucovineni!

La 104 ani de la unirea Bucovinei cu Țara, premierul Nicolae Ciucă a transmis un …