Saturday , September 18 2021

Patru focuri de armă trase de polițiștii de frontieră la Straja. Au fost capturate 3.000 de pachete cu țigări. Un contrabandist a fost prins în Ucraina

Marți, în jurul orei 18.30, un echipaj al poliției de frontieră a observat, pe direcția localității Straja, două persoane care transportau, de la frontiera de stat către interiorul țării, colete voluminoase.

În momentul în care cele două persoane au observat echipajul Poliției de Frontieră au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin. Pentru reținerea persoanelor care nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit și au fugit în Ucraina.

Au fost informate autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu monitorizarea și cercetarea zonei, fiind descoperite două colete cu țigări.

La scurt timp grănicerii  ucraineni au transmis  polițiștilor de frontieră români că  pe direcția respectivă au reținut un cetățean ucrainean. Coletele au fost duse la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu țigări de proveniență Duty Free, a căror valoare se ridică la suma de 35.100 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Vezi si

Anunț de finalizare proiect ”Granturi pentru capital de lucru Măsura 2”