Friday , October 7 2022

Patru arestati din gruparea de furnizori de droguri de la Falticeni

 Sabin Mircea Timofte, Gheorghe Cristian Corbu, {tefan Holot\ [i Cozmin Jitariu, tineri cu v=rste `ntre 19 [i 24 de ani au fost aresta]i pentru 29 de zile, pentru trafic de droguri de risc [i mare risc u `n dosar mai sunt cerceta]i al]i 12 tineri din F\lticeni 

Tribunalul Suceava a decis, ieri, arestarea pentru 29 de zile a patru dintre tinerii care f\ceau parte dintr-o re]ea de procurare [i distribu]ie a drogurilor `n municipiul F\lticeni [i `n jude]ul Suceava, a c\rei activitatea a fost urm\rit\ mai mult\ vreme de structurilor de combatere a crimei organizate jude]ene. Pe numele lui Sabin Mircea Timofte, Gheorghe Cristian Corbu, {tefan Holot\ [i Cosmin Jitaru, tineri cu v=rste cuprinse `ntre 19 [i 24 de ani au fost emise mandate de arestare. Pentru un al cincilea re]inut `n urma ac]iunii de miercuri, Ionu] Tofan, s-a decis cercetarea `n stare de libertate.
~n diminea]a zilei de miercuri, 19 septembrie a.c. au fost organizate `n municipiul F\lticeni [i `n alte localit\]i din jude] un num\r de 16 perchezi]ii domiciliare, `n cadrul unei opera]iuni de eradicare a unei re]ele de trafic de droguri.
La primele ore ale dimine]ii zilei de ieri, lucr\torii Brig\zii de Combatere a Crimei Organizate Suceava sub coordonarea procurorului de caz din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, cu sprijinul IPJ Suceava – Serviciul de Interven]ie Rapid\ [i a Inspectoratului Jude]ean de Jandarmi Suceava, au efectuat 16 perchezi]ii domiciliare pe raza jude]ului nostru [i au fost puse în executare tot at=tea mandate de aducere. Mai bine de jum\tate dintre cei viza]i au ajuns pe parcursul zilei de ieri la sediul Serviciului Teritorial DIICOT Suceava unde au fost audia]i, urm=nd s\ se stabileasc\ dac\ vor fi re]inu]i [i trimi[i `n fa]a instan]ei cu propunere de arestare preventiv\.
~ncepând cu luna august 2011, lucr\torii Serviciului Antidrog din cadrul BCCO Suceava, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, au monitorizat un grup infrac]ional care ac]iona pe raza municipiului F\lticeni, specializat în comercializarea de droguri de risc [i mare risc c\tre consumatorii de pe raza localit\]ii anterior amintite [i a jude]ului Suceava.
S-a stabilit c\ Cozmin J. împreun\ cu Sabin Mircea T. [i George Cristian C. din F\lticeni se ocupau de procurarea [i distribuirea direct\ a drogurilor pe raza municipiului F\lticeni doar c\tre persoanele de maxim\ încredere. Ulterior au început s\-[i creeze o re]ea de intermediari care s\ distribuie drogurile c\tre consumatori, pe baza acelora[i rela]ii de maxim\ încredere [i `n alte localit\]i din jude].
Grupul format din cei mai sus men]iona]i procurau drogurile de pe pia]a extern\ dar [i din ]ar\, acestea fiind transportate, oferite [i puse în vânzare în mod direct [i constant clien]ilor fideli sau prin intermediari. Activitatea infrac]ional\ a celor trei [i a complicilor lor a f\cut obiectul cercet\rilor `ntr-un dosar penal deschis `nc\ de anul trecut la DIICOT Suceava, iar în urma probatoriului administrat, în cauz\ s-a dispus începerea urm\ririi penale pentru to]i cei viza]i pentru comiterea infrac]iunilor de: „trafic de droguri de risc, f\r\ drept” în modalit\]ile ”procurare, punere în vânzare, vânzare [i de]inere de droguri de risc”, „trafic de droguri de mare risc, f\r\ drept” în modalit\]ile ”procurare, punere în vânzare, vânzare [i de]inere de droguri de mare risc”. Cercet\rile sunt continuate în vederea stabilirii întregii activit\]i infrac]ionale, identific\rii [i tragerii la r\spundere penal\ a tuturor participan]ilor. (Neculai RO{CA)

Vezi si

O polițistă din Cernăuți a murit împușcată în cap de un pedofil pe care încerca să-l rețină în fața unei școli

O polițistă de patrulare, în vârstă de 22 de ani, a fost împușcată în cap, …