Sunday , February 5 2023

Parc fotovoltaic la halda de zgură a societății Termica

Primăria municipiului Suceava a demarat o procedură de achiziție publică pentru serviciile de realizare a documentațiilor tehnice necesare înființării unui parc fotovoltaic în zona Termica.

Un anunț în acest sens a fost făcut, recent, de primarul Ion Lungu, edilul specificând că respectivul parc cu panouri fotovoltaice ar urma să fie finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

De asemenea, primarul Ion Lungu a precizat că parcul se va întinde pe o suprafață de 30 de hectare în zona unei halde de zgură iar firma care va fi stabilită drept câștigătoare va realiza studiile de teren, studiul geotehnic, studiul de fezabilitate și, în final, proiectul tehnic. Prețul de pornire al licitației este de 131.971 de lei cu TVA inclus. „Este un proiect al viitorului acest parc fotovoltaic și avem toate șansele să-l implementăm”, a mai spus Ion Lungu adăugând că în zonă sunt toate utilitățile necesare, ceea ce reprezintă un avantaj. (D.P.)

Vezi si

Circulație în condiții de iarnă, fără probleme deosebite, pe drumurile naționale din județ. Recomandări ale polițiștilor pentru șoferi

Prefectura Suceava a informat, duminică dimineață, că Secția Drumuri Naționale Suceava a acționat cu utilajele …