Sunday , February 5 2023

Pădurea Zamca și parcul Șipote au intrat in posesia Primariei Suceava

Protocolul de predare-primire a fost semnat, iar municipalitatea a incheiat un contract de administrare cu Ocolul Silvic Patrauti. Primarul Ion Lungu a precizat ca va fi organizată o consultare publică referitoare la investițiile care urmeaza a fi  făcute în pădurile parc din Șipote și Zamca

Obiectiv, stiri, Suceava, Parc Sipote, proiect

Vineri, 16 octombrie, a fost semnat protocolul de predare-primire în ceea ce privește pădurile parc de la ROMSILVA, referitoare la padurile-parc din Sipote si Zamca. Aceasta după ce, în prealabil, a fost încheiat controlul de fond cu Ocolul Silvic Pătrăuți, care este în proximitatea municipiului Suceava și care a administrat până acum această suprafață de pădure. Un anunț în acest sens a fost făcut de primarul Ion Lungu în conferința săptămânală de presă care a avut loc miercuri, 21 octombrie.

„Este vorba de suprafața de 143,925 de hectare de fond forestier, iar de vineri putem spune că suntem proprietarii acestei păduri-parc. Noi avem unele obligații printre care: să încheiem un contract de administrare cu un ocol silvic, în baza unui control de fond, să respectăm regimul silvic, să evidențiem preluarea suprafeței în proprietatea municipiului Suceava și să asigurăm elaborarea studiului de fundamentare pentru suprafețele de fond forestier încadrate în categoriile de funcționare 14 B și 14 A, în termen de doi ani de zile”, a declarat primarul Ion Lungu.

Studiul de fundamentare pentru a putea continua proiectele pe care municipalitatea dorește să le implementeze în pădurile parc a fost făcut de către ICAS Brașov și va fi depus la ROMSILVA, iar după alegerile parlamentare va fi organizată o consultare publică referitoare la investițiile care urmeaza a fi  făcute în pădurile parc din Șipote și Zamca. (D.P.)

 

Vezi si

CSU Suceava a reluat campionatul cu o înfrângere la limită în fața celor de CSM București

CSU Suceava a reluat campionatul Ligii Naționale la handbal masculin cu o înfrângere la limită, …