Saturday , March 25 2023

Ordine provizorii de protecție emise de polițiști împotriva unor indivizi care și-au bătut soțiile. Bărbat de 31 de ani, reținut pentru că a intrat în casa mamei sale, de unde fusese evacuat

Vineri, 3 februarie, la orele 16.44, polițiștii din Câmpulung Moldovenesc au fost sesizați direct de către o femeie cu privire la faptul că fiul ei de 31 ani a încălcat măsurile dispuse prin ordinul de protecție prin aceea că a pătruns în incinta locuinței, de unde a fost evacuat anterior și nu a respectat măsura de a nu se apropia la o distanță mai mică de 100 de metri față de mama sa și de locuință. Având în vedere cele sesizate, lucrătorii de poliție s-au deplasat la locuința femeii, unde a fost găsit, dormind într-o cameră, fiul său de 31 ani. Fiind întrebat cu privire la încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție, bărbatul a declarat că le-a încălcat cu bună-știință, motivând faptul că nu are unde locui și că, deși i-a fost pusă la dispoziție o locuință socială de către Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc, el nu dorește să locuiască acolo. Bărbatul de 31 de ani a fost luat în custodie de către polițiști și a fost condus la sediul poliției, fiind apoi reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de  săvârșirea infracțiunii de „Încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis ordinul de protecție a oricăreia dintre măsurile prevăzute la art. 38, alin. 1 și dispuse prin ordinul de protecție”.

Tot vineri, la ora 15:40, la Secția 11 Poliție Rurală Pojorâta s-a prezentat o femeie, împreună cu fiul ei, în vârstă de 14 ani, care a spus că a fost alungată din locuința comună de pe raza comunei  Fundu Moldovei, de către soțul său.

Femeia a declarat că în jurul orei 13:30, în timp ce se afla la domiciliu,  între ea și soțul ei a izbucnit un conflict spontan pe fondul unor neînțelegeri de ordin familial în urma căruia aceasta din urmă a alungat-o din casă.  Totodată, femeia a mai reclamat faptul ca pe 30 ianuarie, în jurul orei 14:30, în timp ce se afla la târla de animale, pe fondul unor neînțelegeri a fost și lovită de către soț.

În cauză a fost întocmit formularul de evaluare a riscului, rezultând faptul că există un risc iminent, iar persoana vătămată a dorit emiterea unui ordin provizoriu de protecție și totodată a formulat plângere prealabilă pentru săvârșirea infracțiunii de „violența în familie”. Polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu și au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”violența în familie”.

 Sâmbătă seara, la ora 20.45, polițiștii  au fost sesizati prin 112 de către o femeie din Milișăuți de faptul că la domiciliul lor, soțul provoacă scandal. Polițiștii s-au deplasat în regim de urgență la imobilul din Milișăuți, unde din discuțiile purtate cu apelanta a reieșit că în cursul zilei, soțul ei, pe fondul consumului de băuturi alcoolice a provocat scandal, având un comportament agresiv, adresând amenințări cu acte de violență, iar la un moment dat aplicându-i o lovitură cu palma.  La fața locului s-a prezentat și un echipaj al ambulanței care l-a preluat pe agresor la Spitalul Rădăuți, pentru a se stabili dacă se impune sau nu internarea și ținerea acestuia sub observație.

S-a procedat întocmirea documentației în vederea emiterii ordinului de protecție provizoriu, iar în urma aplicării formularului de risc a reieșit existența unui risc eminent, iar victima a solicitat eliberarea unui ordin de protecție întrucât prezența soțului ei îi creează o stare de temere. A fost întocmit ordinul de protecție provizoriu prin care s-a dispus ca bărbatul să nu se apropie la mai puțin de 50 de metri de victimă ori de fiica lor minoră, de locuința acestora din Milisauti, precum și evacuarea agresorului din locuință.

Vezi si

TÂRGUL DE PAȘTI, în perioada 6 – 14 aprilie 2023, pe Esplanada din centrul Sucevei

Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural ”Bucovina”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, organizează în …