Monday , October 3 2022

Opt ani de închisoare, pentru fălticeneanul care şi-a omorât în bătaie amicul de pahar

palatul de justitie SuceavaA

 Dumitru Daniel Bucan, de 36 de ani, a fost condamnat de Tribunalul Suceava la opt ani de închisoare, după ce în februarie 2013, l-a omorât în bătaie pe un prieten cu care a consumat băuturi alcoolice. Bucan mai are doi morţi pe conştiinţă, el omorând două persoane, în anul 2008, ca urmare a unui accident rutier. Pentru această faptă, el a petrecut doi ani după gratii

Tribunalul Suceava l-a condamnat pe inculpatul Dumitru Daniel Bucan, de 36 de ani, din Fălticeni, la pedeapsa de opt ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de „loviri sau vătămări cauzatoare de moarte”. In plus fălticeneanul trebuie să plătească suma de 6.253,8 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Decizia nu este una definitivă, părţile din dosar au drept de apel în termen de zece zile de la pronunţare.
Amintim că în noaptea de 2 spre 3 februarie 2013, Poliţia municipiului Fălticeni a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că Cristian Postolachi, de 47 de ani, din municipiul Fălticeni, este decedat într-o anexă a casei sale. In urma necropsiei, medicii au concluzionat că moartea bărbatului a fost una violentă putându-se produce ca urmare a unor lovituri cu mijloace contondente, picior, pumn, iar între leziuni şi deces există o anumită legătură. Din investigaţiile întreprinse de poliţişti s-a stabilit că principalul suspect este Dumitru Daniel Bucan, de 36 de ani, din Fălticeni, care în seara zilei de 2 februarie 2013, în jurul orei 20.00, pe fondul consumului de alcool şi a unui conflict spontan, în timp ce era în curtea casei unde locuieşte decedatul l-a lovit pe acesta de mai multe ori cu pumnii şi picioarele, leziunile suferite în urma agresiunii ducând la moartea lui Cristian Postolachi.
Bucan mai omorât, în 2008, două persoane în urma unui accident rutier
Dumitru Daniel Bucan nu este un necunoscut al închisorii. Acesta a petrecut doi ani în sistem de detenţie la Penitenciarul Botoşani după ce a fost condamnat pentru ucidere din culpă.
In data de 2 februarie 2008, în jurul orei 15.45, Dumitru Daniel Bucan conducea un autoturism Volvo, în vehicul fiind alte trei persoane. La intrarea în municipiului Fălticeni, pe strada 2 Grăniceri, individul a pierdut controlul asupra volanului, a intrat pe contrasens, după care a părăsit partea carosabilă lovind patru persoane care erau pe trotuar. Unul dintre pietoni, Ion Munteanu, de 62 de ani, din Moţca – judeţul Iaşi, a fost aruncat circa 30 de metri, decedând pe loc. Autoturismul Volvo şi-a continuat traseul lovind un tei de pe marginea drumului, după care un autovehicul Ford ce era parcat regulamentar în zonă. Pasagerul din autoturismul Volvo, care era pe scaunul din dreapta şoferului, Marin Cîrstoiu, de 60 de ani, din Balaci – judeţul Teleorman a murit pe loc. Lucica Băeşu, de 45 de ani, din Fălticeni şi ea pasageră în Volvo a fost dusă de urgenţă la spital în stare gravă, în stare critică ajungând la spital şi Silvica Diaconiţa, de 57 de ani, din comuna Baia, aceasta fiind unul dintre pietonii loviţi pe trotuar. Niculai Roman, de 44 de ani, din Fălticeni, pasager în Volvo şi Ionel Gherman, de 28 de ani, din Boroaia, pieton, au fost duşi şi eu cu ambulanţa la spital fără leziuni grave.
Daniel Dumitru Bucan, şoferul care a produs teribilul accident, a refuzat să sufle în etilotest, însă a fost dus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice de sânge. Medicii au stabilit că individul prezenta o alcoolemie de 1,95 mg/l alcool pur în sânge. Bucan nu a dorit să rămână internat, a făcut scandal în spital, smulgându-şi perfuziile. Chiar dacă pedeapsa pentru ucidere din culpă în formă agravantă este cu închisoarea de la 5 la 15 ani, Daniel Dumitru Bucan a scăpat doar cu doi ani de închisoare. In cazul în care sentinţa Tribunalului Suceava, prin care Bucan a fost condamnat la opt ani de închisoare, rămâne definitivă, individul se va întoarce după gratii. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Terenul viitoarei clădiri a Facultății de Medicină a fost transferat în administrarea USV

Consilierii județeni suceveni au aprobat trecerea unei suprafețe de teren de 1.440 de mp. din …