Saturday , December 3 2022

Operatorii economici interesați pot depune solicitările de școlarizare în învățământul profesional și dual pentru anul școlar 2023-2024

Inspectoratul Şcolar Județean Suceava informează operatorii economici că pot depune în această perioadă solicitările de școlarizare în învățământul profesional și cel dual, pentru anul școlar 2023-2024.

Până la data de 25 noiembrie a.c., operatorii economici transmit la Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic (CNDIPT) solicitările de școlarizare în învățământul preuniversitar dual. Mai apoi, Inspectoratul școlar analizează împreună cu unitățile de învățământ solicitările operatorilor economici și transmit la CNDIPT situația cu locurile propuse, ca răspuns la aceste solicitări, termenul pentru această etapă fiind 9 decembrie.

ISJ/ISMB definitivează situația cu locurile propuse pentru învățământul preuniversitar dual și transmite situația la CNDIPT până la data de 16 decembrie.

Unitățile de învățământ profesional și tehnic înaintează la IșJ situația solicitărilor operatorilor economici și propunerile de cifre de școlarizare în învățământul profesional de stat pentru anul școlar 2023—2024, împreună cu contractele-cadru încheiate, până la 2 decembrie. Situația cu locurile propuse la învățământul profesional de stat, în urma propunerilor formulate de CNDIPT, va fi definitivată șa data de 16 decembrie.

IșJ analizează și avizează proiectul cifrei de școlarizare pentru învățământul profesional și tehnic (învățământ postliceal, învățământ liceal filiera tehnologică, învățământ profesional de stat, învățământ preuniversitar dual, stagii de pregătire practică) până la 19 ianuarie 2023.

Pentru anul școlar 2022-2023, la nivelul județului Suceava, au fost cuprinse în planul de școlarizare pentru învățământul profesional un total de 57 de clase a IX-a, cu 1.368 de locuri, și alte 8 clase la învățământul dual profesional, cu 212 locuri. (Oana NUȚU)

Vezi si

Șofer de TIR ucrainean, oprit la PTF Vicov pentru că nu avea permis de conducere corespunzător

În data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a …