Wednesday , October 4 2023

OMD “Suceava – Orașul Cetății de Scaun” devine membru fondator al OMD Regionale Bucovina

Organizația de Management a Destinației „Suceava – Orașul Cetății de Scaun” devine membru fondator al Organizației de Management al Destinației Regionale Bucovina. Un anunț a făcut în acest sens primarul Ion Lungu la conferința de presă pe care a susținut-o saptamana aceasta, având în vedere și faptul că Organizația de Management al Destinației „Suceava-Orașul Cetății de Scaun” este o structură coordonată de Primăria Suceava.

Necesitatea includerii OMD „Suceava-Orașul Cetății de Scaun” în cadrul Organizației Regionale de Management a Destinației „Bucovina” – structură coordonată de Consiliul Județean – și membru fondator al acesteia din urmă este o continuare a demersului din iunie 2022 când Consiliul Local aproba participarea municipiului Suceava în calitate de membru fondator la constituirea Asociației de Management a Destinației Turistice „Suceava-Orașul Cetății de Scaun”, precum și statutul acesteia.

Primarul Ion Lungu a subliniat că a fost aprobată și contribuția financiară în sumă de 200.000 de lei. „Am semnat toate actele necesare, cele referitoare la statut, la depunerea pentru obținerea, din punct de vedere juridic, a funcționării a acestei asociații. Sigur, avem același interes, iar eu cred că Bucovina, și în mod particular municipiul Suceava, are un potențial deosebit din punct de vedere turistic. Proiectele pe care le avem în domeniul turismului, în zone de agrement, cât și evenimentele pe care le dorim să le organizăm, vor contribui la atragerea a cât mai mulți turiști în municipiul Suceava” a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei.

Prin înființarea acestei asociații „se intenționează crearea de noi evenimente și activități, precum și promovarea eficientă și incisivă a obiectivelor turistice și actorilor din domeniu”. Totodată, se urmărește „realizarea unei politici de dezvoltare turistică a destinației, inclusiv politica de marketing, prin elaborarea și implementarea strategiilor pentru dezvoltarea turismului destinației”. (D.P.)

Vezi si

Lungu: Reabilitarea clădirii principale a Colegiului ”Mihai Eminescu” se va finaliza în martie 2025. Lucrările sunt în grafic

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a declarat că lucrările de investiții la proiectul  de reabilitare …