Sunday , May 29 2022

O femeie din Siliștea a născut într-o ambulanță SMURD, asistată de paramedici

O femeie de 42 de ani din localitatea Siliștea, județul Suceava, a născut sâmbătă seara într-o ambulanță SMURD care o transporta la spital. Femeia, care a fost asistată de paramedici, a adus pe lume un băiat.

Potrivit ISU Suceava, pompierii militari, membri ai echipajului SMURD de la Punctul de Lucru Dolhasca, au fost solicitați sâmbătă seara să intervină în localitatea Siliștea pentru transportul la spital al unei femei gravide, care prezenta contracții.

Pacienta, în vârstă de 42 de ani, mamă a 8 copii, îl aștepta pe al nouălea. Femeia a avut dureri încă de dimineață, însă pe seară acestea au crescut în intensitate și a sunat la 112.

„Ambulanța SMURD a pornit spre Maternitatea Fălticeni și tot drumul, destul de lung, băieții au încurajat-o pe femeie – <Mai avem puțin, imediat ajungem!>, în speranța că vor ajunge la timp… Însă, cu doi kilometri înainte de destinație, bebelușul n-a mai avut răbdare…”, transmit reprezentanții ISU Suceava.

Paramedicii, plutonierii adjutanți Constantin Spînu și Niculiță Aioanei, împreună cu plutonierul major Iulian Ochiană, echipați corespunzător și cu kitul de nașteri pregătit, au asistat femeia, care a născut un băiat de 3,180 kilograme.

Bebelușul a fost preluat de medicul de gardă, dr. Casian Mireuță, care l-a monitorizat și i-a asigurat, pe mamă și pe paramedici că totul e în regulă. Apoi, dr. Mireuță i-a felicitat pe membri echipajului SMURD, care încă erau sub imperiul emoțiilor, pentru calitatea și reușita intervenției.
“Fie că o salvezi, fie că asiști la prima respirație, Viața este o taină, iar pentru salvatori aceste misiuni reprezintă o binecuvântare și o motivație pentru a merge mai departe. Mai ales că, în carieră, au parte și de multe „pierderi”… În spatele misiunilor lor sunt mii de rugăciuni ale celor de acasă, care așteaptă o veste izbăvitoare.  E o responsabilitate enormă, care nu are cum să nu îi mobilizeze și să scoată ce e mai bun din ei și din experiența lor.
Îi transmitem sănătate multă mamei, pruncului și le dorim să se întoarcă cât mai repede acasă, unde tatăl și cei 8 frați ai micuțului îi așteaptă!”, au transmis reprezentantii ISU Suceava. (O.S.)

Vezi si

Un tânăr de 17 ani din Comănești a ajuns într-un șant cu mașina furată de la fratele său

Vineri, 27 mai, la orele 12:52, polițiștii din Dărmănești au fost sesizați prin  112 cu …