Wednesday , October 5 2022

O femeie din Horodnicu de Sus inselata de un presupus procuror, care ar fi trebuit sa-i scoata fiul din inchisoare

 Maria Olenic, din comuna Horodnicu de Sus, a reclamat la poli]ie faptul c\ `n perioada iunie-iulie a oferit mai multe sume de bani unui presupus procuror pentru a-i scoate fiul din `nchisoare u b\iatul femeii a fost extr\dat autorit\]ilor italiene `n data de 12 iunie a.c. pentru ni[te infrac]iuni f\cute de acesta `n 2003 u primul suspect `n acest caz a fost Ovidiu Rusu, `nchis `n prezent `n Penitenciarul Boto[ani, pentru fapte de acest gen 

Poli]i[tii de la Biroul Investiga]ii Criminale cerceteaz\ un caz `n care o femeie a fost `n[elat\. ~n urma cercet\rilor efectuate de ace[tia s-a constatat c\, Petric\ D\nu] Olenic, fiul lui Maria Olenic, de 51 de ani, din comuna Horodnicu de Sus, a fost arestat de autorit\]ile rom=ne [i extr\dat `n Italia `n data de 12 iunie a.c.. Acolo acesta trebuia s\ isp\[easc\ o pedeaps\ de doi ani [i patru luni de `nchisoare pentru ni[te infrac]iuni comise `n anul 2003. ~n data de 16 iunie a.c., femeia a primit un bilet pe care erau notate mai multe nume [i numere de telefon care se presupunea c\ ar apar]ine unei persoane care o poate ajuta `n rezolvarea cazului fiului ei. Reclamanta a sunat la unul dintre numere, la cap\tul cel\lalt r\spunz=nd un b\rbat care s-a prezentat ca fiind procuror. Acesta i-a promis femeii c\ o poate ajuta cu situa]ia fiului s\u, cer=ndu-i mai multe sume de bani, pe care aceasta i le-a trimis `n lunile iunie-iulie prin intermediul mai multor persoane. C=nd `n pres\ au ap\rut mai multe `n[el\ciuni de acest gen, Maria Olenic [i-a dat seama c\ a fost victima unei `n[el\ciuni.
Acest caz seam\n\ izbitor cu cel al lui Ovidiu Rusu, b\rbatul de 33 de ani, din R\d\u]i care a `n[elat mai multe persoane, d=ndu-se drept judec\tor al Cur]ii de Apel Suceava, procuror al Parchetului Cur]ii de Apel Suceava sau procuror DNA. Poli]i[tii de la Biroul Investiga]ii Criminale au verificat de unde a fost apelat\ femeia, locul nefiind `n apropierea Penitenciarului Boto[ani. ~n acest penitenciar se afl\ Ovidiu Rusu, care este condamnat la zece ani de `nchisoare pentru trafic de influen]\, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, folosirea instrumentelor oficiale false [i infrac]iuni de uzurpare de calit\]i oficiale. Acesta este cercetat pentru cazuri care seam\n\ izbitor cu cel femeii din Horodnicu de Sus, ultima isprav\ a acestuia fiind depistat\ de poli]i[tii din Satu Mare. Ovidiu Rusu a sunat atunci o femeie c\reia s-a prezentat ca fiind procuror al Parchetului Cur]ii de Apel Oradea [i i-a perceput suma de 2.000 de euro pentru a facilita eliberarea so]ului ei, arestat `n data de 28 august a.c. la Oradea, `n baza unui mandat al poli]i[tilor din Austria, pentru infrac]iunea de furt. (C.Z.)

Vezi si

TIR din Suceava, încărcat cu 24 de tone de vechituri și gunoaie din Suedia, oprit la intrarea în țară

Marți, 04 octombrie a.c., în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, …