Tuesday , February 27 2024

O femeie de 81 de ani a murit după ce a așteptat aproape o zi un pat la ATI Covid

În Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean mai sunt doi pacienți diagnosticați cu COVID, care au nevoie de terapie intensivă

O femeie în vârstă de 81 de ani, diagnosticată cu Covid 19, a murit noaptea trecută în Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Suceava.

Pacienta era intubată și necesita terapie intensivă, dar medicii suceveni nu au găsit un pat liber unde s-o interneze și din nefericire aceasta nu a supraviețuit.

În prezent, în UPU Suceava mai sunt doi pacienți care au nevoie de terapie intensivă, dar toate paturile din secția ATI COVID sunt ocupate, iar spitalele din țară nu au nici ele paturi disponibile.

”Aveam ieri doi pacienți intubați în UPU. Bărbatul e mai bine, a fost detubat și este pe ventilație non invazivă. Sperăm că va evolua spre bine, dar este încă prea devreme pentru a putea fi siguri. Din păcate, pacienta de 81 de ani a decedat în timpul nopții. Acum avem doar doi pacienți în așteptare”, a declarat medicul urgentist Dan Teodorovici, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Suceava. (C.R.)

Vezi si

Licitația de vânzare la fier vechi a 20 de autobuze Irisbus a eșuat

Licitația de luni, 26 februarie 2024, pentru valorificarea unui lot de 20 de autobuze scoase …