Thursday , February 9 2023

O companie italiană din domeniul ingineriei aerospaţiale intenţionează să deschidă în 2023 un centru de cercetare şi dezvoltare la Suceava

Facultatea de Inginerie Mecanică, Autovehicule şi Robotică (FIMAR) și Facultatea de Inginerie Electrică și Știinta Calculatoarelor (FIESC) din cadrul Universităţii ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) au găzduit, în data de 15 decembrie a.c., o prezentare realizată de compania Elital Space and Defence. Fondată în anul 1986, în Italia, compania și-a extins rapid capacitățile de proiectare și fabricare de echipamente aerospațiale și componente de zbor.

Scopul evenimentului a fost acela de a prezenta studenților oferta de angajare /internship a firmei italiene, precum și perspectiva unei colaborări cu cercetătorii din universitate în cadrul unor proiecte de cercetare din domeniul ingineriei aerospațiale, în contextul în care firma italiană intenționează să deschidă, în anul 2023, un centru de cercetare și dezvoltare în orașul Suceava.

La eveniment au participat cadre didactice şi studenți de la programele de studiu Inginerie mecanică, Autovehicule rutiere, Tehnologia construcțiilor de mașini, Mecatronică/Robotică, Electronică aplicată, Reţele şi software de telecomunicaţii, Echipamente și sisteme de comandă și control pentru autovehicule. Ulterior, reprezentanții firmei au vizitat baza materială didactică și de cercetare a facultăților și și-au exprimat interesul pentru demararea unor proiecte viitoare împreună cu universitatea suceveană.

”Pe parcursul vizitei, am apreciat gradul de dotare a facultăților din cadrul universității, atitudinea cooperantă cu care am fost primiți de către cadrele didactice, dar și interesul sporit cu care studenții prezenți au urmĂrit prezentările făcute. La final, mulțumim pentru această oportunitate de colaborare și ne declarăm încântați de acțiunea găzduită de Universitatea <Ștefan cel Mare> din Suceava”, au transmis reprezentanții firmei Elital Space and Defence. (O. N.)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …