Thursday , June 30 2022

Numarul de cazuri active de COVID creste la 524, la fel si incidenta la mia de locuitori – 0,69 in judetul Suceava, desi s-au facut de doua ori mai putine teste

Numarul de cazuri active de COVID si incidenta la mia de locuitori cresc in continuare in judetul Suceava, arata datele comunicate luni de autoritati. 524 cazuri active de COVID sunt inregistrate in judet, fata de 513 duminica. Incidenta cumulata a cazurilor de infectare este de 0.69 la mia de locuitori la nivelul judetului, fata de 0,67 ieri. In ultimele 24 de ore au fost testate 201 de persoane, 22 fiind depistate pozitiv, fata de 440 de persoane testate, cat s-a raportat duminica. Scade, in schimb, numarul pacientilor COVID din spitale, de la 274 ieri la 264 astazi; de fapt, scaderea aceasta e inregistrata doar la Spitalul Judetean, cel din Radauti avand tot 80 de persoane diagnosticate cu COVID.

Luni, 14 septembrie, ora 9.00, conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează 4763 de persoane declarate vindecate.

test, depistare, coronavirus, Obiectiv, Suceava

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 6 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 11 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 599 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 184 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 120 pacienți sunt în zona tampon și 255 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 184 pacienți diagnosticați Covid- 19, 122 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 48 forme ușoare, iar 14 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care trei sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 334 de paturi libere din care 33 pentru pacienți Covid-19, 231 în sectorul Non-Covid și 70 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 6 paturi pentru pacienți non- Covid și 22 de ventilatoare, din care 7 pentru pacienți Covid-19.

La Spitalul Municipal Rădăuți 80 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 6 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 48790 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 201 persoane.

In carantină se afla luni 414 persoane, conform datelor centralizate transmise de Prefectura Suceava. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea, în izolare la domiciliu se află 165 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 27 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 25 au câte un caz în evoluție, 40 au sub cinci cazuri în evoluție, 10 au sub zece cazuri în evoluție iar 12 au peste zece cazuri în evoluție.

In județul Suceava sunt 524 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție, iar incidenta cumulata a cazurilor de infectare este de 0.69 la mia de locuitori.

“În prag de incepere a noului an școlar, un gând bun pentru toți cei implicați în procesul educațional.

Cu gândul la ziua în care ne vom îmbrățișa și la bucuria timpului petrecut cu cei dragi, vă dorim un an școlar binecuvântat și susținem cu tărie respectarea normelor impuse de Ministerul Sănătății pentru că doar așa vom depăși cu bine acestă perioadă.

Succes, celor care astăzi încep un nou an școlar, unul plin de provocări!”, transmit reprezentantii Prefecturii. (O.S.)

Vezi si

Decariștii de anul acesta de la BAC și Evaluarea Națională vor fi premiați de Primăria Suceava

O frumoasă tradiție de anii trecuți în municipiul Suceava continuă și în acest an! Municipalitatea …