Wednesday , February 8 2023

Numărul angajaților din școli depistați cu COVID, aproape dublu față de cel al elevilor

Din luna septembrie și până acum, au fost depistate pozitiv 91 de cadre didactice, 15 angajați din categoria personal nedidactic, 56 de elevi și 16 studenți. Astfel, numărul angajaților din școli depistați pozitiv cu COVID este aproape dublu față de cel al elevilor, însă vestea bună este că nici angajații din învățământ, nici elevii nu s-au infectat la școală, ci în afara ei, cel mai adesea fiind vorba despre contaminarea în cadrul familiei.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a transmis situația infectărilor cu COVID în rândul cadrelor didactice și al elevilor, așa cum reiese din rezultatele testărilor. Vineri, au primit rezultate pozitive opt cadre didactice, din diferite localități ale județului, dar și trei elevi și patru studenți de la Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Gabriela Băncilă, au fost depistați cu COVID un cadru didactic de la Școala Generală nr. 9 ”Ion Creangă” Suceava, care predă și la Școala Gimnazială Poiana Micului, un profesor la Colegiul Tehnic Rădăuți, doi profesori la Școala Gimnazială Capu Câmpului, un cadru didactic de la Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni, o profesoară de la Școala ”Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc, o învățătoare de la Școala ”Luca Arbure” Arbore și un profesor de la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava.

Doi dintre elevii confirmați cu coronavirus sunt din municipiul Suceava, de la școlile generale nr. 3 și nr. 6, iar cel de-al treilea este un elev de la Colegiul Tehnic Rădăuți. ”Au primit rezultate pozitive și patru studenți de la USV, doi de la Facultatea de Științe Economice, unul de la Facultatea de Litere și unul de la Facultatea de Drept”, a informat reprezentantul DSP Suceava.

Bilanțul cazurilor de COVID în sistemul de învățământ județean arată că, din luna septembrie și până acum, au fost depistate pozitiv 91 de cadre didactice, 15 angajați din categoria personal nedidactic, 56 de elevi și 16 studenți. Concluzia este că cele mai multe cazuri depistate sunt în rândul angajaților din unitățile de învățământ, fiind vorba atât de cadre didactice, cât și personal nedidactic și auxiliar. Astfel, numărul acestora este aproape dublu față de cel al elevilor depistați pozitiv cu COVID, însă vestea bună este că nici angajații din învățământ, nici elevii nu s-au infectat la școală, ci în afara ei, cel mai adesea fiind vorba despre contaminarea în cadrul familiei, în urma infectării unuia dintre membri, după cum au specificat reprezentanții DSP Suceava. (O. NUȚU)

secretarasite

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …