Friday , October 22 2021

Noul Spital Fălticeni a fost deschis oficial

Inaugurarea a fost marcată printr-o întâlnire a oficialităților sucevene, la care au participat managerii tututor unităților spitalicești din județ, managerii clinicilor private și șefi de instituții

 Noul Spital Municipal Fălticeni a fost deschis miercuri, 1 septembrie, după mai bine de 30 de ani de la debutul lucrărilor. Evenimentul a fost marcat printr-o ședință de lucru, menită să eficientizeze colaborarea dintre spital și instituțiile județene, întâlnire la care au participat managerii spitalelor din județ, managerii clinicilor private, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și șefii instituțiilor sucevene.

Invitații au făcut apoi un tur al unității spitalicești, managerul Vlad Morariu prezentând pe rând, toate secțiile noului spital.

În cursul zilei de miercuri a fost eliberat și ultimul aviz necesar începerii activității, și anume cel al Agenției pentru Protecția Mediului. Menționăm că instituția a emis acest aviz încă de la sfârșitul lunii iulie, dar a fost nevoie de o perioadă de 30 de zile pentru a intra în vigoare, perioadă în care se puteau depune contestații. Deoarece nu a fost depusă nicio contestație, directorul APM, Mădălina Nistor, a semnat miercuri dimineață, autorizația de mediu, necesară începerii activității propriu-zise.

Noul spital din municipiul Fălticeni va interna primii pacienți joi dimineață, după vechiul spital ce a sistat toate internările de pe data de 23 august, pentru a putea face transferul de echipamente și o parte de mobilier. (C.R.)

Vezi si

Participarea la proba scrisă a admiterii la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni, posibilă doar cu certificat verde sau test COVID negativ

Sâmbătă, 23 octombrie, este programată proba scrisă de verificare a cunoștințelor pentru examenul de admitere …