Saturday , November 26 2022

Noul director medical interimar al Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava își începe azi activitatea

Dimitrie-Cristian Siriopol, medic primar în specialitatea nefrologie, îi ia locul medicului Marius Grămadă, care a anunțat că renunță la acest post pentru a se dedica doar carierei medicale. Se pare însă că Grămadă intrase în ultimele luni în conflict cu unii medici din spital, acestuia reproșându-i-se abordările ultra-birocratice în ceea ce privește procedurile medicale

Numirea membrilor echipei de conducere a Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava s-a făcut prin dispoziție a Consiliului Județean Suceava, mandatele celor trei începând cu data de azi, 1 iulie. Astfel, Alexandru Calancea, medic specialist în specialitatea cardiologie, își păstrează funcția de conducere de manager interimar, Dimitrie-Cristian Siriopol, medic primar în specialitatea nefrologie, ocupă funcția de conducere de director medical interimar, iar Oana-Lorena Stanciu, asistent medical principal cu studii superioare, este director de îngrijiri interimar. Numirile sunt valabile până la ocuparea prin concurs a posturilor, dar nu mai mult de 6 luni.

Drept urmare, de azi, încetează exercitarea de către Marius Grămadă, medic primar în specialitatea ortopedie-traumatologie, a funcției de conducere de director medical interimar al Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Ioan Cel Nou” Suceava.

După aflarea veștii că medicul Marius Grămadă a decis să renunțe la postul de conducere și să se concentreze pe cariera medicală, unele voci din rândul colegilor de breaslă au comentat pe marginea modului în care acesta și-a desfășurat activitatea din spatele biroului, ca director medical.

Nemulțumirile au la bază abordarea ultra-birocratică a medicului în ceea ce privește procedurile medicale desfășurate în unitatea spitalicească, care, spun colegii săi, nu se aplica în perioada fostei conduceri și, mai mult decât atât, nu se practică nici în marile spitale din țară.

De altfel, medicul Grămadă a recunoscut, într-un comunicat transmis pentru a lămuri opinia publică în privința deciziei de a renunța la funcția de conducere, că din postura de management este dificil să se asigure armonia între atribuțiile de medic și cele de director medical și că unele specialități mai autonome se potrivesc mai bine acestei funcții.

Amintim că managerul Spitalului Județean Suceava, Vasile Rîmbu, a fost suspendat din funcție în 26 martie 2020, după ce 200 de angajați ai unității au fost confirmați cu coronavirus, iar în locul acestuia a fost numit medicul Florin Filip, iar medicul Elena Doina Ganea a fost numită director medical. Cei doi au demisionat la scurt timp, iar în locul lor a fost trimisă o echipă de medici militari, manager interimar fiind numit medicul militar, colonel Daniel Ionuț Derioiu. O altă schimbare a echipei manageriale i-a adus la conducerea spitalului pe dr. Anatolii Buzdugan și dr. Valeriu Gavrilovici, după care, la data de 1 iulie 2020, managementul unității spitalicești a fost preluat de dr. Alexandru Calancea, având funcția de manager interimar, ortopedul Marius Grămadă, numit director medical, și Oana Stanciu, pentru funcția de director de îngrijiri. (O. S.)

Vezi si

Patru suceveni au ajuns la spital cu infarct miocardic acut în doar 24 de ore

Aceștia au salvați după ce au primit tratament în cadrul Centrului de Cardiologie Intervențională În …