Friday , October 22 2021

Doi nou-născuți diagnosticați cu Covid au fost transferați de urgență de la Suceava la Iași, având nevoie de Terapie Intensivă

Un bebeluș în vârstă de doar 22 de zile, cu malformație cardiacă și sindrom Down, a ajuns la Spitalul Județean, dar starea i s-a înrăutățit brusc. Al doilea copilaș în stare gravă care a necesitat trasfer are două luni. Ambii sunt infectați cu coronavirus. Și un adult, în vârstă de 46 de ani, nevaccinat, a fost transferat la Odorheiu Secuiesc, deoarece secția ATI Covid de la Spitalul Județean Suceava nu are niciun pat liber. Șase copii sunt internați cu COVID la SJU, cu vârste între o lună și 16 ani.

 Doi nou-născuți au fost transferați de urgență, de la Spitalul Județean Suceava la o unitate spitalicească din Iași, după ce starea lor de sănătate s-a agravat și au avut nevoie de internare în secție de Terapie Intensivă. Este vorba despre doi bebeluși, diagnosticați cu Covid 19, în vârstă de 22 de zile, respectiv două luni, ambii cu malformații cardiace, iar cel mai mic are și sindromul Down. ”Au fost doi copii transferați la Iași, unul în vârstă de două luni, cu malformație cardiacă, și unul de 22 de zile cu sindrom Down și posibilă malformație cardiacă”, a declarat medicul urgentist Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava.

În spitalul sucevean sunt în prezent internați șase copii, cu vârsta cuprinsă între o lună și 16 ani.

Tot în cursul nopții de marți spre miercuri, și un pacient adult a fost transferat la o unitate spitalicească din alt județ, având nevoie de terapie intensivă, iar secția ATI Covid de la Spitalul Județean Suceava nu mai are niciun pat liber. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 46 de ani, nevaccinat, cu hipertensiune, acesta fiind traferat la Spitalul din Odorheiu Secuiesc. ”Un pacient de 46 de ani, cu afectare pulmonară severă, a fost transferat pe ATI la Spitalul Odorheiu Secuiesc. Locurile în secțiile ATI, la nivel național, sunt foarte puține. Miercuri dimineață mai erau 16. Situația devine tot mai critică”, a completat medicul Dan Teodorovici. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

test, alcool, fiola, alcooltest, politie, Obiectiv

Bărbat din Bilca, prins la volan cu o alcoolemie în sânge de 3,36 mg/l, reținut pentru 24 de ore

Sâmbăta trecută, un echipaj din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control un …