Wednesday , February 1 2023

Noii directori de școli își vor prelua funcția începând cu 9 ianuarie

Pentru posturile vacante de director și director adjunct, Consiliul de Administrație al ISJ Suceava a analizat propunerile consiliilor profesorale din școli în vederea asi­gurării conducerii interimare a acestora, până la organizarea unui nou concurs. Lis­ta cu numele celor care vor fi numiți prin detașare va fi publicată vineri, 6 ianuarie

Inspectoratul Scolar Suceava - martie 2015 - 000 [800x600]

Noii directori ai unităților de învățământ sucevene care au promovat concursul pentru ocuparea unei funcții de conducere în una dintre unitățile de învățământ preuniversitar își vor prelua mandatele începând cu data de 9 ianuarie. In ceea ce privește ocuparea funcțiilor de conducere rămase vacante, lista cu numele celor care vor fi numiți prin detașare în interesul învățământului va fi publicată vineri,  6 ianuarie.

„Lista cu deciziile de numire pentru funcțiile de directori și directori adjuncți corespunzătoare posturilor rămase vacante în urma desfășurării concursului, prin detașare în interesul învățământului începând cu data de 9 ianuarie 2017, prin decizia inspectorului școlar general și cu avizul Consiliului de Sdministrație al ISJ Suceava va fi dată ­pu­­blicității în data de 6 ianuarie 2017”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava, Cezar Anuței.

In ceea ce privește numirile prin detașare în interesul învățământului, Ministerul Educației a reamintit în cursul săptămânii trecute că, „potrivit prevederilor Metodologiei privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar aprobată prin OMENCS nr. 5080/2016, în funcțiile de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar rămase vacante după organizarea concursului nu pot fi numite persoanele care până la or­ganizarea concursului au ocupat funcții de director sau director adjunct în unități de în­vă­țământ și nu au participat la concurs, precum și persoanele care s-au prezentat la concurs, dar nu au fost admise”. Astfel, Consiliul de Administrație al Inspectoratului Scolar Județean Suceava a analizat propunerile consiliilor profesorale din școli în vederea asigurării conducerii interimare a unităților de învățământ la care una sau ambele funcții de conducere nu au fost ocupate.

„Pentru posturile vacante de director și director adjunct, Consiliul de Administrație al ISJ Suceava a analizat propunerile consiliilor profesorale din școli în vederea asigurării conducerii interimare a acestora, până la organizarea unui nou concurs, cu respectarea art. 24 din metodologie. Mandatele directorilor / directorilor adjuncți care vor fi numiți prin detașare vor intra în vigoare începând cu data de 9 ianuarie 2017. Tot începând cu data de 9 ianuarie 2017, noii directori și directori adjuncți vor semna contractele de management edu­ca­țional și fișele postului”, a transmis purtă­torul de cuvânt al ISJ Suceava.

In data de 21.12.2016, pentru toți directorii / directorii adjuncți aflați în funcție prin detașare în interesul învățământului începând cu 1 septembrie 2016 s-au emis decizii de în­cetare a detașării, care se vor aplica începând cu data de 9 ianuarie 2017.

Având în vedere prevederile calendarului organizării și desfășurării concursului de directori conform căruia în data de 16 decembrie 2016 s-au validat în Consiliul de Ad­­ministrație al ISJ rezultatele finale ale concursului, precum și cele ale art. 21, alin. 1 din metodologie, conform căruia ”numirea, ca urmare a promovării concursului, în funcțiile de director și de director adjunct pentru unitățile de învățământ de stat se realizează prin decizie a inspectorului școlar general, în termen de cel mult 5 zile lucrătoare de la validarea rezultatelor concursului, pentru o perioadă de 4 ani”, în data de 21.12.2016, pentru persoanele care au promovat concursul s-au emis decizii de numire în funcțiile de director / director adjunct, aplicabile începând cu data de 9 ianuarie 2017. (Alexandra IONICA)

 

 

 

Vezi si

Anul acesta va fi reluată licitația anulată în pandemie pentru modernizarea a 10 locuri de joacă din Suceava

Primăria Municipiului Suceava va relua modernizarea unui număr de 10 locuri de joacă din oraș …