Sunday , January 29 2023

Noi activități, mâine, la Biroul Francez

Miercuri, 18 decembrie, ora 17.00, la Biroul Francez, lector dr. Mariana Şovea, de la Facultatea de Litere și Ştiințe ale Comunicării (USV), împreună cu lectorul de franceză Sophie Bordas vor ajuta grupa de copii să recapituleze temele parcurse, să fixeze cunoștințele achiziționate prin cântec, joc, desen, materiale video special selectate și dialog.
Începând cu ora 18.00, elevii francofoni și francofili din două licee sucevene partenere, Colegiul Național „Mihai Eminescu” și Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, continuă seria de activități propuse în cadrul parteneriatului școlar inițiat sub egida Inspectoratului Şcolar Suceava și gazda evenimentului, Biroul Francez.
Similar edițiilor precedente, elevii vor delecta publicul cu legende, mituri, superstiții specifice spațiului francofon, cu o expoziție de felicitări pictate și caligrafiate inedit, cu scenete amuzante. Mici trubaduri francofoni contemporani vor interpreta, la diverse instrumente, colinde și cântece specifice. Un concurs tematic, care va fi recompensat cu diplome, premii dulci și surprize, va fi revelația „după-amiezii francophone”.
Coordonatoarele activității vor fi profesoarele de limba franceză, prof. dr. Petronela Munteanu și prof. dr. Cristina Hetriuc, care își propun să promoveze plurilingvismul și diversitatea culturală, familiarizarea elevilor/publicului cu elemente de cultură și civilizație francofonă.
Intrarea la toate aceste manifestări este liberă.

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …